Spellen / Speelgoed

So Clover : echt slim

so clover 4

Met So Clover! schrijf je stiekem een aanwijzing op voor elk paar trefwoorden. Samen zullen de andere spelers uw sleutelwoorden vinden. Dus Klaver! is een coöperatief spel van associatie van ideeën.

so clover 1

So Clover is een coöperatief woordassociatiespel. Elke speler krijgt een kaart (in de vorm van een klavertje vier), trekt 4 kaarten, en legt deze op zijn kaart.

so clover 2

Elke persoon kijkt dan naar de woorden op de buitenkant van zijn bord. Deze woorden zijn gecombineerd tot vier paren, één aan elke kant. Elke speler moet dan een aanwijzing vinden om de woorden in elk paar met elkaar te verbinden, en die op de overeenkomstige zijde schrijven. Bijvoorbeeld, Kind en Licht zou Nachtlampje kunnen zijn, Huis en Brandweerman 

so clover 3

Wanneer een speler zijn 4 aanwijzingen heeft gevonden, neemt hij zijn 4 kaarten, trekt er één bij, en schudt ze. Als iedereen klaar is met deze fase, wordt het spel opgelost, één speler per keer: de andere spelers moeten de 4 kaarten vervangen die oorspronkelijk op het bord lagen. Hoe correcter ze de kaarten vervangen, hoe meer punten iedereen scoort! Het is aan jou om de best mogelijke score te halen.

We vonden het leuk :

  • Lachen gegarandeer
  • Een coöperatief sfeerspel
  • Heel slim.

We hielden niet van :

  • Soms zijn de woordparen zeer, zeer ingewikkeld
so clover 4

 

Technische gegevens

 

Leeftijd : 10 jaar

 

Duur : 30 min

 

Aantal spelers : 3 tot 6

 

Auteur : François Romain

 

Uitgever : Repos Productions

 

Foto's/afbeeldingen (c) Repos Production