Spellen / Speelgoed

De Gouden Aas - Spel van het Jaar : De genomineerden voor het Kinderspel 2022

AsDor

De genomineerden voor de Gouden Aas - Spel van het Jaar 2022 zijn bekend gemaakt ! Deze selectie is altijd zeer goed en zelfs de spellen die niet één van de felbegeerde Golden Aces zullen winnen zijn het spelen waard ! Maar wat is de Gouden Aas ? En wie zijn de genomineerden ?

NominésAs

De As d'Or - Spel van het Jaar is een prijs die sinds 1988 jaarlijks wordt toegekend aan een spel dat in het afgelopen jaar is uitgebracht. Het is het spelevenement waar de hele gemeenschap van Franstalige gamers naar uitkijkt.

"De missie van het Golden Ace-Game of the Year Label is om de aandacht van het publiek te vestigen op de diversiteit van spelcreaties en om spellen te belonen met een grote verleidingskracht, die in staat zijn om echt speelplezier te verschaffen en zowel occasionele als regelmatige spelers zin geven om opnieuw te spelen. De kwaliteit van de materialen, de soepele werking van de mechanismen, de leesbaarheid van de spelregels, de esthetiek van het spel, de creativiteit van de auteurs (wier herkenning en duidelijke identificatie op de speldozen of spelregels zij ondersteunen) en het vaak universele thema moeten de verbeelding van de speler prikkelen en ertoe bijdragen dat het spel een waar cultuurgoed wordt dat ons erfgoed verrijkt."

Elk jaar worden verschillende prijzen uitgereikt: Gouden Aas - Spel van het Jaar, Gouden Aas - Spel van het Jaar Expert, Gouden Aas - Spel van het Jaar Kind en sinds dit jaar, Gouden Aas - Spel van het Jaar Initiate.

AsDor

De Gouden Aas selectie - Kinderspel

De categorie die voor uw kleintjes het meest interessant zal zijn, is natuurlijk de Gouden Aas - Spel van het Jaar voor kinderen, die wordt toegekend aan een kinderspel dat opvalt om alle bovengenoemde redenen, maar ook vanwege het plezier dat ouders zullen beleven aan het spelen ervan met hun kinderen ! En dat is belangrijk.

De genomineerden van dit jaar in de Gouden Aas - Kinderspel van het Jaar categorie zijn ... *tromgeroffel* ...

AttrapeMonstreboite

Attrape Monstre : in twee regels... Monster Catcher is een spel van Justin De Witt, geïllustreerd door Cam Kendell en uitgegeven door Space Cow. Het is een spel voor 1 tot 4 spelers vanaf 4 jaar en de spelletjes duren ongeveer 20 minuten.

BubbleStories

Bubble Stories, een verhalend spel dat autonomie en verbeelding ontwikkelt. Ontdek in dit spel nieuwe werelden door beeld voor beeld alle plaatsen te verkennen die je kunt bezoeken! Geniet van elke plek langs de weg en ontdek wat er aan het eind van elk avontuur verborgen is !


Bubble Stories is een spel van Matthew Dunstan, geïllustreerd door Simon Douchy, uitgegeven door Blue Orange. Het is een spel voor 1 à 2 spelers vanaf 4 jaar en de spelletjes duren ongeveer 10 minuten.

pinpon-

Pin Pon is een leuk coöperatief spel op het thema van brandweermannen. Er is brand uitgebroken... De sirene in de brandweerkazerne loeit. Lukt het jou om de brandweer op tijd te laten arriveren om de vlammen te doven en het huis te redden ? 

Pin Pon is een spel van Julie Bregeot, geïllustreerd door Linzie Hunter, uitgegeven door Djeco. Het is een spel voor 2 tot 4 spelers vanaf 3 jaar en de spelletjes duren ongeveer 15 minuten.

 

De Golden Ace genomineerden zijn altijd een goede selectie van spellen en over het algemeen zijn ze allemaal het spelen waard! Ik ben al overtuigd van Attrape Monstres en ik ga de andere twee zo snel mogelijk uitproberen !