Spellen / Speelgoed

Picture Show : creatieve schaduwen

Picture Show Titre

Lichten ! Picture Show is een sfeervol spel voor de hele familie. Projecteer schaduwpoppetjes met behulp van stokjes en magnetische vormen. Zet ze op het podium om uw team de woorden, uitdrukkingen of situaties op uw kaart te laten raden.

De eerste uitdaging van het spel is voor de ouders! Je moet alle magnetische vormen van de borden losmaken, het projectiescherm in elkaar zetten en met de schroevendraaier spelen om het licht te laten werken! Maar het is echt de moeite waard, want het materiaal (hoewel een beetje te plastic) geeft je zin om te spelen. 

jeupictureshow2

Tot slot kunt u spelen en proberen schaduwpoppen te maken. De kaarten stellen situaties of uitdrukkingen voor die je de andere spelers moet laten raden met behulp van geanimeerde schaduwpoppetjes... Je weet wel, zoals wanneer je met je wijs- en middelvinger een schaduw maakt van een konijntje op de muur met een gesloten vuist.

Dankzij de projector en de twee stokken, geïnstalleerd achter het scherm, kunt u de schaduwen animeren en op het toneel brengen. En het resultaat is geweldig.

Maar pas op, het is niet zo eenvoudig als het lijkt, de situaties en uitdrukkingen die geraden moeten worden zijn soms ingewikkeld. Kun je "een dinosaurus die een foto van een kat neemt" of "een liefdesbreuk" in scène zetten ? 

jeupictureshow

Hoewel het spel wordt aanbevolen voor kinderen vanaf 7 jaar, is het heel goed aan te passen voor jongere kinderen door zelf situaties te verzinnen om ze te laten raden of door uw kind een scène van zijn of haar keuze te laten naspelen, gewoon voor het plezier van het vertellen van een verhaal. Het spel kan dan een geweldige coöperatieve activiteit worden om samen een verhaal te maken. En waarom niet je eigen personages en decorstukken maken door nieuwe vormen te tekenen en uit te knippen om uit te beelden ?

Picture Show is een erg leuk spel dat zeker de creativiteit van de kinderen zal ontwikkelen en het materiaal is erg veelzijdig om er andere activiteiten mee te bedenken.

 

 

 

pictureshow4

 

Technische gegevens

 

Leeftijd : 7 jaar oud

 

Duur : 20 min

 

Aantal spelers : 2 tot 8

 

Uitgever : ZygoMatic

 

Foto's/afbeeldingen  (c) ZygoMatic