Spellen / Speelgoed

Logiquest: de nieuwe reeks logische spellen

logiquest titre

Ontdek een heel nieuw scala aan logische spelletjes! Logiquest puzzels zijn voor volwassenen en kinderen. Het hele gezin kan samenkomen rond deze meeslepende themapuzzels, die rijke en boeiende verhalen ontvouwen. Om met logica te spelen en plezier te hebben.

Vandaag bekijken we 2 spellen uit de nieuwe Logiquest reeks. Deze reeks omvat momenteel 4 spellen en wij hebben er twee voor u getest: Zip City en Shadow Glyphs.

Het algemene principe is vrij eenvoudig en ongeveer hetzelfde voor alle spellen. Een kaart geeft aan welke stukken je hebt om een bepaalde situatie op te lossen... Het is aan jou om je hersens en je observatievermogen te gebruiken om de stukken correct te plaatsen.

De spelletjes zijn allemaal toegankelijk vanaf 8 jaar, maar naarmate de moeilijkheidsgraad toeneemt, bieden de hogere moeilijkheidsgraden zelfs voor volwassenen een echte uitdaging! In wezen zijn dit spelletjes waar je naar toe komt en naar terugkeert! Wij laten ze een tijdje rusten met het gevoel dat wij vastzitten, maar wij komen er later op terug en misschien is de oplossing ons dan duidelijk.

Elk spel heeft verschillende thema's en mechanismen...

Postcode Stad

In de futuristische stad Zip City racen zelfrijdende marmeren auto's door huizenblokken die kunnen worden herschikt naargelang de verkeersstroom.

Als routeplanner moet je verkeerspatronen ontwerpen die alle auto's naar huis leiden voordat de spits ze op de straten van de stad loslaat.

 

logiquest zip

 

Zip City bestaat uit 40 uitdagingen van oplopende moeilijkheidsgraad. Voor elke uitdaging moet u verschillende blokken op de standaard plaatsen en verschillende blokken voor u nemen, alsook één of meer knikkers op de startplaats plaatsen, dit alles zoals aangegeven op het gekozen uitdagingenblad. Als dit gedaan is, is het aan jou. Zoek de juiste locatie en oriëntatie van elk blok om het juiste pad voor de knikkers te creëren om hun bestemming te bereiken!

Dit is betrekkelijk eenvoudig met één knikker, maar het kan ingewikkelder zijn met meerdere. Met 2, 3 of 4 knikkers, moet u de achtervolging beheren en elke knikker op de juiste plaats en in de juiste volgorde zien te krijgen.

Het is een zeer lonende uitdaging! Als ik denk dat ik de juiste lijn heb gevonden en ik het begin van de knikkers in gang zet, kan ik niet anders dan mijn adem inhouden tot de finish of de catastrofe!

Schaduw Glyphs

Diep in de jungle ligt een verborgen vallei. Volgens de legende bouwden de ouden daar grote tempels om magische schatten te beschermen, verzegeld achter geheime deuren die door schaduwen werden geopend. Je hebt de vallei ontdekt, door de reis van je oom te volgen, die verdween terwijl hij de legende opspoorde. Om hem te vinden, moet je de tempels verkennen, waarbij je licht en schaduwen gebruikt om hun mysteries te ontcijferen.

 

logiquest glyphs

Shadow Glyphs biedt veertig puzzels in vier moeilijkheidsgraden, met extra mysteries om op te lossen en codes om te ontcijferen!

Om te beginnen, kies een uitdaging, schuif de kaart in de verticale houder en raap de stukken op die in de rechterbovenhoek zijn afgebeeld. Elke uitdaging wordt opgelost door een opeenvolging van Nacht (licht uit) en Dag (licht aan) fasen. Het doel is om de puzzel op te lossen met zo weinig mogelijk Nacht/Dag fases.

Tijdens de Nachtfase plaatst de dag de stukken in de oriëntatie en op de plaatsen van zijn keuze. Tijdens de Nachtfase komt alle magie van het spel tot leven! Je doet het licht aan en kijkt of de schaduwen die door de blokken worden geworpen overeenkomen met de omtrekken die op het werkblad zijn getekend. Het effect is echt geweldig.

De uitdagingen zijn georganiseerd in verschillende scenario's, die elk uit 6 kaarten bestaan. De eerste 5 uitdagingen van elk scenario moeten worden opgelost voordat de 6e en laatste uitdaging kan worden opgelost. U moet immers de vorige uitdagingen hebben opgelost om te weten welke stukken nodig zijn om de laatste op te lossen. Maar het spel is de kaars waard, want de 6e uitdaging opgelost geeft toegang tot een artefact dat nuttig zal zijn voor de rest van het avontuur. 

We vonden 

  • Toenemende moeilijkheid
  • Hoge toegankelijkheid
  • Voor het hele gezin
  • Shadow Glyphs is erg origineel

We vonden minder

  • Materiaal van lage kwaliteit vergeleken met andere puzzelspellen
logiquest glyphs boite
logiquest zip boite

 

Datasheet

 

Leeftijd: 8 jaar

Aantal spelers: 1

Editor: Mixlore

Foto's/afbeeldingen (c) Mixlore