Spellen / Speelgoed

Micro Macro Crime City Full House: maar wie heeft Charlie vermoord?

micro_macro_fully_house-titre

Welkom in Crime City, de stad waar de misdaad om elke hoek is. Macabere geheimen, stiekeme overvallen en koelbloedige moorden zijn hier aan de orde van de dag.

Micro Macro is een ongelooflijk eenvoudig spel. Het is het soort geniale flits in de gamewereld waarbij iedereen vraagt "maar waarom heeft niemand hier eerder aan gedacht?".

Het belangrijkste element van het spel is een uitvouwbare kaart van Crime City en zijn inwoners. Het spel is min of meer gebaseerd op het principe van "Waar is Charlie? Het doel is om bepaalde elementen op de kaart te vinden. Maar de originaliteit van Micro Macro is dat de kaart geen momentopname is van de stad: de personages worden meerdere malen afgebeeld, op verschillende tijdstippen. Zo is het mogelijk te zien dat een personage zijn huis verlaat, naar de markt gaat, een vis koopt, iemand anders ontmoet, vervolgens iets gaat drinken... Door het pad en de handelingen van deze personages te volgen, is het mogelijk de gebeurtenissen rond het misdrijf te herleiden.

Want ja, Micro Macro is een volstrekt origineel coöperatief speurspel, voornamelijk gebaseerd op visueel speuren met een beetje deductie. Het esthetische aspect van de kaart is het vermelden waard. Het is enorm groot en zeer duidelijk geïllustreerd met zwarte lijnen op een witte achtergrond. Sommigen vinden het triest, ik vind het mooi!

micro-macro-crime-city-full-house-dessin

 

Full House is al de tweede doos van dit spel. De eerste was een echte hit (terecht), maar het had één tekortkoming: terwijl het spelsysteem perfect geschikt is voor kinderen, waren de onderzoeken dat niet. Dit probleem is elegant opgelost met Full House: elk onderzoek heeft een klein pictogram waarop de ouders kunnen zien of het onderzoek volledig aanvaardbaar is voor kinderen (zonder moord, lichamelijk geweld of seksualiteit) of niet. Van de 16 onderzoeken in Full House zijn er 7 perfect toegankelijk voor iedereen, 5 zijn gemiddeld, en de laatste 4 zijn echt expliciet en behandelen thema's die niet erg geschikt zijn voor kinderen.

micro-macro-crime-city-full-house-picto

Kortom, met deze valkuil uit de weg, kunnen wij u alleen maar aanraden om Micro Macro te proberen!

Als u nog een argument nodig heeft om u te overtuigen: Micro Macro Crime City, de eerste in zijn soort, won in 2021 de prestigieuze Golden Ace award. En dat is ongetwijfeld een garantie voor kwaliteit.

We vonden

  • Een origineel en verslavend onderzoekspel
  • Supersnel en... zonder regels!
  • Observatie en deductie
  • Onderzoeken aangepast aan de jongste

We vonden minder 

  • Je komt heel snel aan het einde van alle onderzoeken
  • Je hebt een grote, goed verlichte tafel nodig
micro-macro-crime-city-full-house-boite

Datasheet

 

Leeftijd: 10 jaar

Duur: 15-45 min

Aantal spelers: 1 tot 4

Auteur: Johannes Sich

Illustraties :

Redacteuren: Daniel Goll, Tobias Jochinke, Johannes Sich

Foto's/afbeeldingen (c) Blackrock