Spellen / Speelgoed
Gezinsleven

5 ideeën voor een geslaagde bordspelavond

nik-korba-3WceTBlUoMs-unsplash

Met het hele gezin Wil je de familiebanden versterken en het hele huishouden plezieren? Er gaat niets boven een geweldige spelletjesavond voor het hele gezin! Maar om de flop te vermijden en er zeker van te zijn een gezellig moment te beleven, is het beter om dit evenement goed te organiseren. Spring in't veld geeft je de beste tips voor een geslaagde familiespelavond! 

Organiseer een stemming om goede bordspellen te selecteren 

Uw oudste dochter is een trouwe Monopoly fan, maar uw jongste zoon houdt er niet van? Om jezelf eindeloze discussies te besparen, neem het voortouw! Als ouder kun je zelf de spellen kiezenen vermijd je jaloezie.  

Maar we hebben nog een ander voorstel voor u : hoe zit het met het organiseren van een goede stemming? Kaartspelletjes,strategiespelletjes of geheugenspelletjes, vraag je lieve snotneus om wat suggesties.  

Elimineer de spellen die niet voor iedereen geschikt zijn voor de leeftijden noteer alle resterende spellen op kleine papiertjes. Het enige wat je hoeft te doen is loten... Trivial Pursuit, Dixit, Loups-garous, Scrabble of zelfs Cluedo, kondig het resultaat aan en deel een leuk en vermakelijk moment! 

Ga op de juiste plek zitten en versier de speelruimte

In de meeste gezinnen vinden bordspelavonden plaats in de woonkamer. Geen wonder dat! Gezellig, rustgevend en vriendelijk, deze hoofdkamer is het hart van het gezinsleven. Maar niets dwingt je om je daar te vestigen! 

Binnen te warm? Wilt u van omgeving veranderen? Uw gezellige avond kan ook plaatsvinden in de tuin, op het terras, in de veranda of zelfs in een park.  

Wat uw keuze ook is, aarzel niet om een ​​grappige decoratie en comfortabele kussens. Maak het jezelf helemaal comfortabel! 

Plan iets te eten en te drinken voor zijn gelukkige stam 

Je wilt toch niet dat 'mama, pa, ik heb honger' je avond verpest? Zorg ervoor dat u vooraf een heerlijk dinerbuffet organiseert! Aarzel niet om de rest van de familie om de voorbereiding te vragen.  

Smakelijke hapjes, sappige drankjes, groentesticks of kleine koekjes, trakteer uzelf! Maar vooral: plan praktische en makkelijk te eten voedingsmiddelen ! Geen kwestie van allemaal plakkerige of natte vingers om je favoriete games te spelen. Wees pragmatisch! 

Installeer een smartphonebox in een andere ruimte 

Tablets , smartphones, televisies en andere schermen horen niet thuis op een geslaagde familiebordspelavond. Deze elektronische apparaten kunnen u afleiden en uw moment van delen en medeplichtigheid bederven. Idealiter blijven jij en je kinderen uit deze interessante, maar ook storende en verslavende. Om de verleiding te weerstaan ​​om uw meldingen te controleren, plaatst u ze in een doos en bewaart u de doos in een andere kamer.  

Er ook voor dat u uw televisie uitschakelt. Geniet van het huidige moment en trakteer jezelf op quality time met je schattige kinderen!  

Zorg voor prijzen om winnaars en deelnemers te belonen 

Bent u op zoek naar tips om de troepen te motiveren en de familiale sfeer te versterken? Spring in't veld geeft je een onstuitbare: bereid geweldige beloningen voor! Hiermee kunt u de winnaars feliciteren, de verliezers troosten en alle deelnemers bedanken.  

Het kunnen medailles, snoepjes of andere verrassingen van allerlei aard zijn. Aarzel niet om deze aandacht tot het laatste moment geheim te houden. Dit zal uw avond opfleuren en uw mosterd verrukken. Laten gaan! 

Een paar voorbereidingen, leuke spelletjes, een goed humeur, dit zijn de essentiële ingrediënten voor een geslaagde familiespelavond. Laat het kind in je spreken!