Spellen / Speelgoed
Gezinsleven

Top 5 educatieve spelletjes voor Kerstmis

national-cancer-institute-xDSD3Vmzh70-unsplash

Kerstmis nadert snel en u zou graag geschenken geven die anders zijn dan de gebruikelijke pop of dinosaurus? Wij hebben vijf educatieve spelletjes voor onder de kerstboom uitgekozen die uw kinderen zeker zullen bevallen!

Als je de klassieke geschenken voor de ochtend van 25 december onder de boom hebt gelegd, ben je waarschijnlijk op zoek naar een alternatief. Educatieve spelletjes hebben, als ze goed ontworpen zijn, het voordeel dat ze uw kind op dezelfde manier vermaken als een klassiek spel... maar door hem een heleboel nieuwe dingen te leren! Dus vandaag bieden wij u een selectie van educatieve spelletjes die hen kunn  Ronde van emoties - Cat's Family

2 tot 6 spelers - van 5 tot 10 jaar

 

Om op een leuke manier over emoties te leren, kiezen we voor dit kaartspel met niet minder dan 10 verschillende regels om uit te kiezen! Om de verschillende emoties die op de kaarten zijn afgebeeld en benoemd te identificeren, moeten de spelers ze met elkaar in verband brengen of reproduceren.

Onder de vele regels die worden aangeboden, zijn er twee die eruit springen:

-          "Situatie", waarbij de speler gevraagd wordt de emotie die hij/zij voelt of zou voelen in een bepaalde situatie, uit te drukken en te verklaren door een kaart te trekken

-          "Impro", waarbij de speler een willekeurige emotiekaart kiest en een verhaal vertelt over een situatie waarin hij/zij die emotie voelde

De Emotieronde is een leuk spel om met familie en vrienden te delen, om emoties op een zachte manier onder woorden te brengen.

 

 

2.      Digi Set, gesteenten en mineralen - Buki

1 speler - vanaf 8 jaar

 

Als uw kind zich een toekomstige geoloog voelt, moet deze kleine kit hem of haar wel interesseren! Het bestaat uit: verschillende stenen in een brokkelig blok, een hamer, een beitel, een spons, een verfkwast, een vergrootglas en enkele zeer nuttige informatiebladen.

 

Het gaat er hier om de stenen (turkoois, kwarts, agaat, obsidiaan, enz.) voorzichtig te verwijderen met beitel en hamer. Het kind kan ze dan voorzichtig schoonmaken met de borstel en de spons. Zodra de stenen schoon zijn, moeten ze met behulp van de bijgeleverde kaarten worden geïdentificeerd.


 

Zoals u misschien al geraden hebt, is dit spel een beetje rommelig... U hebt gewoon een goed tafelkleed nodig om vuil te maken en een dienblad om onder het in de doos meegeleverde dienblad te zetten: zo vermijdt u morsen!

De Digi Kit Rocks and Minerals is daarom een goede introductie tot de wetenschap, maar zorg er eerst voor dat je kind geïnteresseerd is in het onderwerp, natuurlijk!

 

 

3.      Magnetisch boek "Ik leer de tijd" - Janod

1  speler - van 3 tot 8 jaar

 

Niet echt een spel, niet echt een eenvoudige doos: dit magneetboek (dat wil zeggen dat het gevuld is met magneten die volgens een thema moeten worden samengesteld) heeft als eenvoudig doel uw kind de tijd te leren.

 

De tijd leren, ja... Maar niet alleen! Het grote pluspunt van deze kit is dat je er ook de tijd mee kunt leren kennen. Leer hoe laat we eten, hoe laat we spelen, hoe laat we een dutje doen, enzovoort; elementen die uw kind in staat stellen zich gedurende de dag te situeren.

Wij waarderen ook de twee mogelijke tijdsaanduidingen: digitaal met kleine magneetjes om te plaatsen en analoog met een klein klokje om zelf in te stellen.

 

Een eenvoudig en doeltreffend hulpmiddel om uw kind te leren zijn dag te visualiseren, de tijd te leren zeggen maar ook te leren zijn tijd te beheren!

 

 

4.      De Tam Tam Safari Collectie - Geronimo

2  tot 3 spelers - Verschillende leeftijdsgroepen afhankelijk van de gekozen set

 

Het is moeilijk kiezen welke Tam Tam Safari set ik aan jullie wil voorstellen... Dus hier is de collectie!

Het doel van deze serie is de woordenschat van uw kinderen op een leuke en participatieve manier te verrijken: ze zullen woorden en beelden op de juiste manier met elkaar in verband moeten brengen, volgens verschillende te kiezen regels.

 

Elke doos van Tam Tam Safari bevat een set kaarten: 21 geïllustreerde met plaatjes om te matchen, 21 met de woorden om te vinden en 1 lexicon kaart. Een eenvoudige en effectieve manier om meer woorden te leren, terwijl je plezier hebt!

 

5.      Magnetisch dagboek "Een mooie dag" - Janod

1 speler - 3 tot 6 jaar

 

In dezelfde geest als de set "J'apprends l'heure" (Ik leer de tijd), biedt Janod ons hier een heel mooi en leuk dagboek om uw kind - opnieuw - de tijd te leren begrijpen.


 

Hier is geen sprake van uren, maar van perioden: seizoenen, maanden, dagen, enz.; uw kind zal op speelse wijze de verschillende ritmes kunnen leren onderscheiden die het dagelijks meemaakt. Een extraatje: ze kunnen ook het weer van de dag en de stemming waarin ze verkeren identificeren.

 

Een leuk en speels hulpmiddel, dat hem kan helpen een beter inzicht te krijgen in zijn dagelijks leven.

 

Deze selectie van educatieve spelletjes zal zeker een mooie plaats vinden aan de voet van de kerstboom en zal de rest van het jaar meegaan!