Familie uitjes
Vakantie / Reizen

Allerheiligen: wat te doen met uw kinderen?

irina-kalinina-f3tbGVT57Wc-unsplash

De Allerheiligen komen eraan, tot grote vreugde van onze kinderen. Om uw kleintjes bezig te houden en nieuwe energie op te doen, biedt Spring in't veld u een leuk programma.

Filem'On Festival voor filmliefhebbers

Dit jaar vindt de 15e editie van het internationale filmfestival voor een jong publiek Filem'On plaats van 27 oktober tot 6 november 2021 in Bozar in Brussel. Zoals elk jaar zal het festival unieke en onuitgebrachte films presenteren in verschillende bioscopen en culturele centra in Brussel. Tien dagen lang zullen meer dan 130 films van alle formaten en genres worden vertoond voor een publiek van 2 tot 16 jaar. Talrijke regisseurs en acteurs zullen hun films komen voorstellen in de Belgische, internationale en Europese wedstrijden. Voor de gelegenheid zullen speciaal voor kinderen en jongeren tal van leuke workshops en filmconcerten worden georganiseerd. Met "Filem'On, al 15 jaar onderweg" als thema van deze editie, reizen we in tien dagen de wereld rond en blikken we terug op het "Beste van Filem'On". Dit jaar zullen zij ook nauw samenwerken met EUROPALIA TRAINS & TRACKS.

Paddenstoelen plukken

Profiteer van de vakantie met uw kinderen om een paar dagen naar de Ardennen te gaan. Veel gîtes zijn beschikbaar voor korte en middellange verblijven. Het is een mooie gelegenheid om in het bos te wandelen, kastanjes te rapen en de laatste paddestoelen te verzamelen. Wist u dat België het op twee na meest diverse land van Europa is op het gebied van paddenstoelen? Stel je voor wat je zou kunnen plukken op je wandelingen en de geweldige familie maaltijden die je zou kunnen maken.  Let op: de eetbare paddestoelen zijn :

  • Het Bordeaux eekhoorntjesbrood
  • cantharel of girolle
  • Schapenpoot
  • De trompet des doods

De Brusselaars kunnen gebruik maken van de 5.000 hectare van het Forêt de Soigne, gelegen ten zuidoosten van Brussel, om verschillende paden te bewandelen en de natuur te verkennen terwijl ze bladeren verzamelen.

 

Verken de Sahara van Lommel

De Sahara van Lommel is een populaire bestemming voor een herfstmiddag. Dit natuurreservaat, gelegen in de provincie Limburg, beslaat 193 hectare. Het bestaat uit zandduinen te midden van een groot bos en een enorm meer. Aarzel niet om de toren te beklimmen voor een prachtig uitzicht over het reservaat en de omgeving. Het reservaat kan in de namiddag worden bezocht.

Wandelen met een ezel

Kom en ontmoet uw wandelpartner, de ezel die u zal vergezellen tijdens uw wandeling in het kleine dorpje Sautour in Philippeville. /https://www.baladanes.be/ biedt u :

  • Gratis wandelingen van een halve dag onder begeleiding van een of meer ezels (6 km).
  • Gratis eendaagse wandeltochten onder begeleiding van een of meer ezels (12 km).
  • Vrije meerdaagse wandeltochten onder begeleiding van een of meer ezels met verblijf in een gîte, pension of tent.
  • Twee dagen brouwerijwandelingen.
  • Begeleide wandelingen door een natuurgids, begeleid door een of meer ezels.
  • Een gastronomische wandeling van twee tot drie dagen rond de gîte van Marie-Angèle.

 

Een gevarieerd programma voor het hele gezin. Fijne feestdagen voor iedereen.