Spellen / Speelgoed

"Pop it", de ster van de speeltuin

Pop it

Terwijl Pokémonkaarten en Beyblade tollen een comeback maken in de speeltuin, is de nieuwste ster van de speeltuin de Pop It! 
 

Wat is een "Pop It"?

Heb je de "Stringz" en "hand spinner" trend gevolgd? Bent u gezwicht voor het plastic "Pop it"-fenomeen, het stressverlagende speelgoed dat bij onze kinderen een rage is? "Pop it" is de moderne versie van noppenfolie die onder je vingers knapt, maar dan oneindig! Dit trendy speeltje, gemaakt van veelkleurige of fosforescerende siliconen, is er in verschillende vormen (vierkant, ovaal, eenhoorn, vis, huisje, enz.) en kan zelfs als telefoonhoesje worden gebruikt. De "Pop it" verscheen in 2013 in Canada en werd voor het eerst als schijfje op de markt gebracht door het merk FoxMind Games. Het was oorspronkelijk bedoeld om de zintuigen van gehandicapte kinderen te stimuleren. Tegenwoordig is het een rage op speelplaatsen en de spelregels zijn eindeloos. Hij wordt verkocht voor tussen de 5 en 10 euro, afhankelijk van de grootte.

"Pop it" uitdaging op TikTok

Bekend onder de hashtag #PopItChallenge, is de "Pop it" een ster op het sociale tienernetwerk TikTok. Je kunt video's bekijken met tot 150 miljoen views. De uitdaging? Knal zo snel mogelijk het aantal bubbels dat door één of meer dobbelstenen wordt aangegeven. Sommige spelers hebben het idee opgevat om de regels aan te scherpen door een knikkertje te verstoppen onder de "Pop it". Degene die de bubbel vindt, moet vervolgens alle bubbels tellen die nog niet zijn opengesprongen en het gevonden aantal wordt in zijn scorekolom ingevuld. Het doel is om aan het eind van de vijf ronden de laagste score te hebben. Kun je de uitdaging aan, of kun je met je schapen wedijveren? Als u geen gokker bent, staat "Pop it" ook bekend om zijn ontspannende en anti-stress eigenschappen. Getest en bevestigd door de Petit Moutard redactie!

Maak je geen zorgen, "Pop it" laat nog steeds ruimte voor de onverwoestbare Pokémon kaarten, en zelfs het tijdloze knikkerspel. Enig idee van het volgende sterrenspel in de speeltuin?