Fashion

Hoe kies je de juiste winterjas voor je kind?

michal-janek-1d1l3gU1PQk-unsplash

Om het koude winterweer aan te kunnen en in alle rust van het seizoen te kunnen genieten, moet uw kleintje kunnen rekenen op een goede garderobe. En dat begint met een goede, warme en comfortabele jas. Twijfelt u nog tussen verschillende modellen? Hier zijn 4 criteria waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste winterjas voor uw kind! 

Een jas die past en de juiste maat heeft

U hebt het waarschijnlijk al meegemaakt: de winter is een tijd van verkoudheden en kleine ziektes, vooral bij onze jonge schapen. Om ze te beschermen en ze alle comfort te geven die ze verdienen, is het van essentieel belang om ze in een goede winterjas te steken.  

Bent u geneigd een iets groter model te kiezen om op den duur geld te besparen? Op papier klinkt het misschien goed, maar in de praktijk is het een ander verhaal! Om uw kleintje comfortabel en warm te houden, kunt u het beste een jas kiezen die goed past.  

Zorg voor voldoende bedekking rond de hals, en kies voor een versie met capuchon. Om fouten te voorkomen, kiest u het samen met uw kind uit en past u het voordat u het koopt. Sneeuwbalgevechten en wandelingen in de open lucht liggen voor het grijpen!

Een waterdichte jas

Bent u op zoek naar de perfecte winterjas voor uw lieve baby? Pas op: koop niet te snel het goedkoopste product! Om uw kleintje droog te houden, moet de beroemde jas waterdicht zijn.  

Let er bij het winkelen op dat u de juiste stofsamenstelling kiest. Tussen frequente regenval, het risico van mist en spelen in de sneeuw, moet uw kind absoluut tegen vocht beschermd worden. Van wanten tot jassen tot laarzen, elk accessoire en elk winterkledingstuk moet waterdicht zijn.  

Goed ingepakt in zijn seizoensoutfit kan uw kleintje naar hartelust rennen, springen, glijden en bewegen. Geen sprake van om de hele winter opgesloten te zitten!

Een ademende jas

Enthousiast en bruisend, houden kinderen van bewegen en spelen, ongeacht de tijd van het jaar. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden bij het kopen van hun kleding.  

Net als alle andere kledingstukken in de garderobe van uw kleintje, moet de winterjas voldoende ademend zijn. Het moet het zweet van uw kind kunnen afvoeren, zodat het niet verkouden wordt.  

Als u twijfelt wanneer u naar de winkel gaat, aarzel dan niet om een verkoopmedewerker om advies te vragen. Zij kunnen u adviseren over de beste stoffen. Voorkomen is beter dan genezen!

Een warme en isolerende jas

Hou je ervan om je op te krullen in een warme, knusse, zachte jas? Dat doet je kleintje ook! Om de koudste dagen van het jaar te trotseren, heeft je kleintje een perfect isolerende jas nodig.  

Voordat u besluit een van deze te kopen, zorg ervoor dat u het etiket zorgvuldig leest. Op het etiket staat de mate van koudebestendigheid en isolatie, alsmede de stofsamenstelling.  

Merk op dat een dikke, gezwollen vacht niet noodzakelijk warmer is. Tegenwoordig kunt u met bepaalde materialen, zoals dons of polyester, dunheid en isolatie combineren. Als u bang bent een fout te maken, aarzel dan niet om in de winkel om advies te vragen!

 

Om van de winter te kunnen genieten zonder zijn gezondheid op het spel te zetten, moet uw kleintje kunnen rekenen op aangepaste kleding. Bent u op zoek naar de juiste winterjas voor uw kind? Kies er een die waterdicht, ademend en isolerend is en in zijn maat! Door te focussen op kwaliteit, kunt u er zeker van zijn dat uw kind het warm en comfortabel zal hebben. Wat vindt u van deze selectiecriteria? Heb je de perfecte al gevonden? Aarzel niet om het ons te vertellen in de commentaren!