Spellen / Speelgoed
Gezinsleven

Lente : welk kinderspeelgoed om buiten mee te spelen ?

jeuxexterieurs

De temperaturen zijn milder, de vogels zingen en de tuinen staan in bloei. Voor kinderen is de komst van het lenteseizoen een echte zegen. Het is een kans om hun beste buitenspeelgoed tevoorschijn te halen en tijd buiten door te brengen. Op zoek naar ideeën om uw kleintjes te verwennen? Ontdek onze selectie spelletjes en speelgoed om buiten plezier te hebben en van de lente te genieten !

 Spelletjes op wielen

Wat dacht je van het mooie weer om twee vliegen in een klap te slaan ? Door uw kinderen rollende spelletjes aan te bieden, geeft u hen de kans om te bewegen en houdt u hen fit. Er zijn spelletjes voor alle leeftijden en alle smaken. Is uw kind een peuter als je het mij vraagt? Aarzel niet om hen een draisienne, een driewieler of een step aan te bieden ! Voor oudere kinderen is er een ruime keuze. Je kunt ze een fiets geven, een paar skeelers of schaatsen, een skateboard of zelfs een overboard. De lente is de perfecte tijd om te sporten en plezier te maken !

Behendigheidsspelletjes 

Er gaat niets boven behendigheidsspelletjes om kinderen aan te moedigen hun motoriek te ontwikkelen. Zij bieden kinderen de mogelijkheid om aangename momenten van medeplichtigheid te delen en zijn zeer populair bij jonge kinderen. Ze kunnen samen gespeeld worden, ongeacht hun leeftijd. Van grote baby's tot jonge kinderen en tieners, er is voor elk wat wils. Tot de populairste behoren het beroemde chamboule-tout, bowling spelletjes en croquetspel. Maar u kunt ook bowling spelletjes, vliegeren, tafelvoetballen, tafeltennissen, diabolo of racket spelen. Buitenspelen voor het hele gezin !

Speelgoed om te springen, glijden of vliegen

Bepaalde spellen en speelgoed zijn leuk en zeer speels en zijn ongeëvenaard als het gaat om plezier buitenshuis. Als je een tuin hebt, waarom zou je dan niet van de lente profiteren om je kleintjes een leuke verrassing te geven ? Van glijbanen tot schommels, van trampolines tot hobbelpaarden, denk groot ! U kunt ook kiezen voor de fabelachtige springbal of een opblaasbare speeltuin. Maar let op : kies speeltoestellen van goede kwaliteit, zodat uw kleintjes zich in alle veiligheid kunnen uitleven !

Spelletjes om de natuur te ontdekken

Le priDe lente is een seizoen vol verrassingen. Trekvogels keren terug naar huis, de bomen zitten vol bladeren en de insecten zijn op pad. Voor onze nieuwsgierige jongeren is er genoeg om hun dorst naar kennis te stillen !Wat dacht u ervan om uw kinderen educatief en ecologisch speelgoed te geven ? Tegenwoordig bieden sommige winkeliers spannende spelletjes aan, vaak geïnspireerd door Montessori. Van de kindertuinset, tot de zintuigtafel, tot het insectenobservatorium, u hebt de keuze. Le Petit Moutard biedt ook nog een ander origineel cadeau-idee : de junior visset zou wel eens in de smaak kunnen vallen bij uw oudere kinderen !

Spelletjes om de tijd buiten te doden

Sommige van de favoriete buitenspelletjes van onze kinderen zijn erg populair bij de ouders. Ze moedigen kinderen aan om buiten te spelen en te genieten van de frisse lucht. En het beste van alles : ze kunnen door het hele gezin en in groepen worden gebruikt. Heeft u meerdere kinderen ? Heb je vaak vrienden op bezoek ? Aarzel niet om te investeren in een speeltent, een tipi, een boomhut of zelfs een opblaasbaar zwembad !

 

Het is eindelijk lente, en het is tijd voor uw kinderen om van de zonnige dagen buiten te genieten ! Er gaat niets boven leuk buitenspeelgoed om hen daarbij te helpen ! Er zijn spelletjes die rollen, springen of je aan het denken zetten, en er is voor elk kind wat wils. Heeft u genoten van onze speciale lenteselectie? Geef ons uw commentaar !