Spellen / Speelgoed

Meadow: let's walk in the woods

Meadow1

In Meadow, maak je een wandeling in de wildernis terwijl je probeert de beste waarnemer te worden. Verken schilderachtige landschappen, ontdek een verscheidenheid aan dieren en planten en vind fascinerende voorwerpen. De wedstrijd gaat 's avonds verder bij het vuur. Jullie presenteren de resultaten van jullie observaties aan de andere spelers, maken vergelijkingen, en slechts één van jullie zal uitgeroepen worden tot beste observator!

Elke speler heeft 5 Path-stukken, met nummers van 1 tot 4 (plus een vraagteken). De verschillende kaarten in het spel zijn gerangschikt in een tabel van 4 rijen bij 4 kolommen.

In Meadow doen de spelers verschillende waarnemingen tijdens een wandeling in de natuur: planten, dieren, maar ook landschappen en ongewone voorwerpen. Deze observaties nemen de vorm aan van kaarten, met prachtige aquarellen van Karolina Kijak!

Als je aan de beurt bent, plaats je één van je Weg-fiches rond dit bord. Het nummer op het pad geeft aan welke kaart je trekt en aan je hand toevoegt. Je kunt dan een kaart uit je hand spelen (niet per se de kaart die je net gespeeld hebt).

 

Meadow2


De meeste kaarten zullen in kolommen worden gerangschikt. Sol-kaarten worden onderaan de kolommen gelegd. Andere kaarten hebben prerequisites, en moeten worden geplaatst in een kolom waar één van hun prerequisites aanwezig is. Meadow heeft een zeer interessante leerzame kant: elke kaart heeft vrij logische habitat- en dieetvereisten. Men kan zelfs een ecologische boodschapper onderscheiden rond biodiversiteit. Voor de meer nieuwsgierigen is er een aanvullend boekje, waarin elke kaart een kleine beschrijving heeft om meer te weten te komen. Geweldig.

 

Meadow3


Het spel eindigt na een paar rondes. Elke waarneming levert overwinningspunten op, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad. Bovendien zorgen de doelstellingen die tijdens het spel moeten worden voltooid voor een beetje spanning tussen de spelers.

Naar onze mening, is Meadow een echte favoriet. Mooi, slim, eenvoudig en rijk. Het is duidelijk een spel voor oudere spelers, omdat je vaak meerdere zetten van tevoren moet anticiperen.

We vonden 

  • Een slim en thematisch spelsysteem
  • Mooie illustraties en praktisch materiaal
  • Enveloppen met kleine verlengstukken
     

We vonden minder

  • Sommige spelers zullen een zeker gebrek aan interactie betreuren
Meadow4

Datasheet

Leeftijd: 10 jaar

Duur: 60-90 min

Aantal spelers : 1 tot 4

Auteur: Klemens Kalicki

Illustraties: Karolina Kijak en Katarzyna Fiebiger

Uitgever: Rebel Studio

Foto's/afbeeldingen (c) Rebel Studio