Cooking

Herfstige smaken: onze favoriete mosterdrecepten

recette_automne

Het squash seizoen is hier. Pompoen, pompoen, butternut, pompoen, spaghettipompoen... De verschillende soorten pompoen staan deze herfst op ons menu. Zodat uw kinderen niet tegen hun bord opkijken, zijn hier onze 4 gastronomische en troostrijke recepten.

Pompoen en roze linzenpuree

Ingrediënten :

  • 120 g pompoen
  • 30 g koraal linzen
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 Kiri of andere verse kaas

Begin met het weken van de linzen (zo lang mogelijk). Was intussen de pompoen, schil hem en snijd hem in stukken. Bak de linzen en de pompoen in een pan met een beetje olijfolie. Voeg een groot glas water toe. Roer en voeg meer water toe indien nodig. Zodra alles gaar is, een Kiri of andere verse kaas toevoegen. Blender tot een gladde puree. Controleer de temperatuur voordat u deze heerlijke puree aan uw kinderen serveert.
 

Butternut crumble

Ingrediënten :

  • 1 muskaatpompoen
  • Scheutje olijfolie
  • 50 g bloem
  • 50 g boter
  • zout en peper

Was en snijd de butternut in de lengte doormidden. Leg de twee stukken op een met bakpapier beklede bakplaat. Giet er wat olijfolie in. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met Provençaalse kruiden.
Bak in de oven op 180 °C gedurende 40 minuten. Maak het kruimelmengsel door de bloem en de boter te mengen. Als de pompoen gaar is, leg er dan ruwweg stukjes kruim bovenop en bak nog 40 minuten tot het vruchtvlees zacht is.
Voor niet-allergische fijnproevers kunt u amandel- of hazelnootpoeder toevoegen om uw recept een gastronomisch tintje te geven. Je kan er ook wat spek bij doen, het zal een genot zijn!
 

Pumpkin pie

Ingrediënten :

  • 500 g pompoen
  • 20 g boter
  • 100 g bruine suiker
  • 25 cl vloeibare room
  • 2 eieren
  • 50 g hazelnootpoeder
  • 1 zanddeeg

Spoel de pompoen, schil hem en snijd hem in stukken. Smelt de boter in een grote pan en voeg de pompoenblokjes toe. Laat de pompoen ongeveer 20 minuten sudderen. Voeg een beetje water toe om het koken te vergemakkelijken. De stukjes moeten zacht genoeg zijn om gepureerd te worden. Eenmaal gepureerd, laat afkoelen. Voeg de andere ingrediënten toe: bruine suiker, room, eieren, hazelnootpoeder. Meng tot een homogene bereiding is verkregen. Rol het korstdeeg uit op een taartvorm, giet het mengsel erin en bak het 25 minuten in een oven van 200°.
 

Spaghetti squash carbonara stijl

Ingrediënten :

  • 1 spaghetti pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 cl room
  • 100 g spek
  • Parmezaanse kaas naar smaak

Snijd de spaghettipompoen in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes. Leg de twee stukken op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak gedurende een uur op 180°C. 
Bak het spek, de knoflook en de ui in een koekenpan. Giet de room erbij en verwarm op een laag vuur. Zodra het mengsel is ingedikt, de parmezaanse kaas toevoegen. Zodra de spaghettipompoen gaar is, pakt u met een vork de spaghetti en mengt u die met de saus. Geniet ervan, het is een traktatie!

 

Veel plezier ;-)