Spellen / Speelgoed

Creatieve doos : Insectenhuis

hotelàinsectes

Wees voorzichtig, creëer, observeer. Een doos die je in elkaar moet zetten om de insecten in je tuin te verwelkomen. Gemaakt van hout en te personaliseren met witte verf, zal de steun een natuurlijke en sobere geest behouden. Eenmaal in elkaar gezet kan jong en oud de show bewonderen !

Hier is de mooie maand mei met zijn zonneschijn en de natuur die echt wakker wordt! Dit is waarschijnlijk het perfecte moment om u te vertellen over deze zeer mooie creatieve doos van Avenue Mandarine !

In de doos vind je alles wat je nodig hebt om de constructie te voltooien : de houten bouwonderdelen, witte acrylverf, een penseel, lijm en natuurlijk een verklarende brochure. Alles wat je nodig hebt is een liniaal.

hôtelàinsectes2

Hier hebben we onze tijd genomen om het huis te bouwen. We begonnen met het identificeren van elk onderdeel, het lijmen van de delen die gelijmd moesten worden en het schilderen van de dakdelen. We laten het een paar dagen drogen. Dit is natuurlijk geen verplichting, maar wij verkozen verschillende korte sessies boven één lange sessie met pauzes voor droogtijd. Daarna bouwden we de rest in 2 korte sessies: monteren, lijmen en verven. De kers op de taart was dat we het werk op de terrastafel hebben gedaan zodat we van het mooie weer konden genieten.

Het resultaat is geweldig ! Eenvoudig, natuurlijk en "te mooi" volgens de kleine klusjesman. In dit stadium stellen we onszelf twee vragen : gaan we het een beetje personaliseren? En waar gaan we het ophangen ?

hôtelàinsectes3

Voor de aanpassingen, we zullen zien. Voor het ophangen, heb ik wat onderzoek gedaan. Ik vond een boek in de bibliotheek : "Mes premiers hôtels à insectes" van Emmanuelle Kécir-Lepetit, uitgegeven in 2018 door Grenouille édition. Naast veel uitleg en tips heb ik geleerd dat het insectenhotel beter in de zon en beschut tegen weer en wind kan worden geïnstalleerd en dat je de insecten de tijd moet geven om zich te vestigen.

hôtelàinsectes4

Kortom, het maken van een insectenhotel is niet alleen een kwestie van knutselen en manipuleren, maar ook van observeren en daarna leren zorgen voor de kleine bewoners. En dat is geweldig, want het is niet "zomaar" een creatieve activiteit waarmee je je kinderen een middagje bezig kunt houden. Het maken en installeren van een insectenhotel zal hen veel langer bezig houden en zal hen in staat stellen zich te interesseren voor het leven van de kleine bewoners van onze tuinen en voor het belang van biodiversiteit... een heel programma ! 

We vonden 

  • Natuurbewustzijn
  • Kwaliteit van het materiaal
  • Alles-in-een

We vonden minder

  • Jammer dat er plastic verpakking voor het materiaal in de doos zit
  • Een verklarend boekje over insecten en over de juiste plaatsing van het hotel zou welkom zijn geweest
hôtelàinsectes5

Technische gegevens

Leeftijd : 6 ans

Uitgever : Avenue Mandarine

Foto's/afbeeldingen (c) Avenue Mandarine & Dés Punchés