Spellen / Speelgoed

Pandemie: rode zone

Pandemic zone rouge europ titre

Als lid van een eliteteam gebruik je de unieke vaardigheden van je personage om gevallen te behandelen, uitbraken een halt toe te roepen en naar remedies te zoeken. Ontdek de drie kuren op tijd om te winnen!

Pandemic - Red Zone - Europe biedt dezelfde spannende coöperatieve ervaring als Pandemic, waarbij spelers samen winnen of verliezen, maar dan in een kleinere vorm die je overal mee naartoe kunt nemen en in minder tijd kunt spelen.

Spelers kruipen in de huid van leden van een team dat gespecialiseerd is in het bestrijden van epidemieën. Gebruikmakend van hun unieke vaardigheden, moet je samenwerken om de verspreiding van epidemieën over Europa te stoppen, terwijl je actief werkt aan het vinden van remedies. 
 

Pandemic zone rouge europ plateau


Pandemic: Red Zone is een coöperatief spel; alle spelers zitten in hetzelfde team en ze winnen of verliezen het spel samen. De sleutel tot succes is communicatie! Spelers kunnen vrij met elkaar praten, elkaar advies geven, hun mening geven en anderen hun ideeën aanreiken. De spelers kunnen van beurt tot beurt coördineren. Elke speler beslist echter zelf over zijn acties tijdens zijn beurt.

Drie verschillende ziekten bedreigen Europa; deze worden voorgesteld door gekleurde blokjes op het speelbord. De spelers reizen door het gebied om zoveel mogelijk gevallen (blokjes) te behandelen, aangezien de ziekten zich elke beurt van stad naar stad verspreiden. Net als bij echte epidemieën verspreiden ze zich niet willekeurig, maar gaan ze uit van één (of meer) uitbraak. Met een beetje tactiek is het mogelijk de volgende steden te voorspellen die door de verspreiding zullen worden getroffen en preventief op te treden.

Het doel is om niet overweldigd te worden door de ziektes en om de drie kuren op tijd te ontdekken om te winnen!
 

Pandemic zone rouge europ jeu

 

Te gemakkelijk? Voeg extra uitdagingen toe met nieuwe mutatiekaarten!


Pandemic Red Zone is er in twee versies: Europa en Noord-Amerika. Beide versies zijn volledig compatibel. Het is mogelijk om met de personages en/of de Crisis/Mutatie kaarten van de ene versie te spelen op het bord van de andere versie, en vice versa. 
Inderdaad, de inhoud is hetzelfde, behalve :

De besturen vertegenwoordigen twee verschillende geografische gebieden: Noord-Amerika en Europa.
De 7 "Crisis"-kaartjes in de Noord-Amerikaanse versie zijn vervangen door 9 "Change"-kaartjes in de Europese versie. Deze kaarten zijn toegevoegd om de moeilijkheidsgraad te verhogen.
De karakters zijn anders. Noord-Amerika: Dispatcher, Onderzoeker, Arts en Huisarts. Europa: Insluitingsspecialist, Piloot, Viroloog en Quarantaine Specialist

De "Hemisphere" regel maakt het mogelijk spellen te spelen door de twee speelborden te combineren.
Kortom, Pandemic: Red Zone is een heel goed spel in zakformaat! 
 

We vonden

  • Samenwerking
  • Communicatie
  • Het compacte maar strategische formaat
     

We vonden minder

  • Het risico van een opkomende leider
Pandemic zone rouge europz

Datasheet

Leeftijd: 8 jaar
Duur: 30 minuten
Aantal spelers: 2 tot 4
Auteur: Matt Leacock en Tom Lehman
Illustraties: Atha Kanaani, Dan Gerlach en Samuel R: Atha Kanaani, Dan Gerlach en Samuel R. Shimota
Uitgever: Z-man games, Edge
Foto's/afbeeldingen (c) Asmodee