Oudejaarsavond: 5 ideeën voor spelletjes en entertainment voor kinderen

Feest
Spellen / Speelgoed
Gezinsleven
Gepubliceerd op 22/12/2022 door Assiétou

Na kerstavond is er geen tijd om te ontspannen: de hele familie maakt zich op om oudejaarsavond te vieren. En om het jaar in stijl te beginnen, wat dacht u ervan om een onvergetelijke en gezellige 31 december te organiseren? Spring in't Veld heeft een aantal ideeën voor spelletjes en entertainment om uw kinderen bezig te houden op oudejaarsavond!

Een schoonheidsworkshop organiseren om kinderen te helpen er op hun best uit te zien
 

Bij oudejaarsfeesten draait het allemaal om een glamoureuze en feestelijke look. Je hebt waarschijnlijk gepland om je beste outfit uit de kast te halen om het nieuwe jaar te vieren? Zoals elk jaar willen uw kinderen misschien uw voorbeeld volgen. Je wilt ze dit plezier niet onthouden! Help hen aan het begin van de avond om hun stijl te perfectioneren en hun favoriete kleren aan te trekken.

Geef ze alles wat ze nodig hebben. Vermommingen, kleding voor volwassenen, strikjes, boa's of juwelen, om oudejaarsavond te vieren, alles kan! Vergeet niet hun look af te maken met make-up en glitter!

Organiseer een speciale nieuwjaarsfotomarathon

Bent u bang dat uw kinderen zich gaan vervelen tijdens het aperitief? We hebben HET juiste plan om ze bezig en gestimuleerd te houden... Wat dacht je van het organiseren van een fotomarathon met als thema Nieuwjaar? Dankzij deze leuke activiteit is een feestelijke sfeer gegarandeerd! Om het op te zetten, hoeft u alleen maar voor de avond een blad voor elk kind klaar te leggen.

Op dit kostbare document kunnen uw kinderen een reeks instructies lezen die ze moeten volgen, voorwerpen vinden en fotograferen. Glazen met steeltjes, groene decoraties, gele cotillions, zalmkleurige cobblers, ronde hoeden, wees creatief! Met dit spelletje geef je ze de kans om hun avond te vereeuwigen en tegelijkertijd hun creativiteit te stimuleren.

Een nieuwjaarsspeurtocht samenstellen

Een andere interessante activiteit voor kinderen vanaf 6 jaar is het organiseren van een gigantische schattenjacht! Net als bij de fotomarathon gaan uw kinderen door het huis op zoek naar specifieke voorwerpen.

Maak voor het feest een lijst met kleine schatten om te vinden. U kunt ook raadsels, charades of andere uitdagingen maken die het spel uitdagender en complexer maken. Moedig uw kinderen aan om als een team te "werken", en houd enkele aanwijzingen klaar voor het geval dat.

Het is de ideale activiteit om ze te laten wachten tijdens het aperitief, of tussen twee borden door. Maar u kunt deze uitdaging ook organiseren aan het eind van de avond, vlak voor middernacht en het beroemde vuurwerk.

Het installeren van leuke placemats

Om het nieuwe jaar te vieren heeft u ongetwijfeld een gastronomisch diner gepland met uw geliefden. Oesters, zoetigheden, foie gras en glazen champagne, het nieuwjaarsfeest is een ware traktatie voor fijnproevers. Maar voor jullie kleine smulpapen is het niet makkelijk om tijdens deze lange maaltijd te blijven zitten...

Om hen te helpen genieten van de feestelijke sfeer, aarzel dan niet om te investeren in leuke placemats voor kinderen. Spelletjes, kleuren of verhalen, deze zullen hen bezig houden aan tafel. Vergeet niet een mandje met stiften, kleurpotloden of pennen in de buurt te zetten.

Kinderen uitnodigen om de dansvloer in vuur en vlam te zetten

Als er één gezellige activiteit is die kinderen aanspreekt en die bijna geen voorbereiding vergt, dan is het wel het dansfeest. Na de maaltijd is het tijd voor wat hete choreografie! Plan een eclectische speellijst met liedjes die zowel jong als oud in vervoering brengen.

Om goed te vieren, vergeet niet de dansvloer goed te versieren. Discoballen in discotheekstijl, sprookjesachtige decoraties, lampionnen en snoepjes zorgen voor een vrolijke clubsfeer die uw kleine feestvierders zal verleiden!

Maak je je klaar om nieuwjaarsdag te vieren met je familie? Vergeet niet wat spelletjes en vermaak voor de kinderen mee te nemen! Maak plaats voor oudejaarsfeesten, en gelukkig nieuwjaar!

Volg ons

Schrijf u in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws