Spellen / Speelgoed

Bubble Stories : van zeepbel naar zeepbel

BubbleStories1

Ontdek nieuwe werelden door, beeld voor beeld, alle plaatsen te verkennen die je kunt bezoeken ! Geniet van elke plek langs de weg en ontdek wat er aan het eind van elk avontuur verborgen is !

Bubble Stories is een ontsnappingsspel, zonder tekst en geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. In de doos vindt u, naast het initiatiescenario, 3 originele scenario's.

Het idee is simpel, leg alle kaarten op tafel met de bubble kant naar boven. Een van hen zal je je doel geven: je klasgenoten vinden, een piratenschat opgraven, of opgezette dieren winnen op de kermis. Een andere, zeer gemakkelijk te identificeren, toont u uw vertrekpunt.

Van daaruit moet je van bubbel naar bubbel gaan om je doel te bereiken. In het landschap zijn er plaatsen of voorwerpen omgeven door een luchtbel, deze zelfde plaatsen en voorwerpen zijn te vinden op de kaarten. Je hoeft het alleen maar om te draaien om je verkenningstocht voort te zetten. Er is natuurlijk een belangrijk deel observatie, maar ook een beetje logica: wat moet je op een carrousel doen om een prijs te winnen ?

BubbleStories2

Het is ultra simpel en effectief ! Hoewel de jongste spelers voor het eerste spel uitleg en begeleiding nodig zullen hebben, kan het spel daarna zelfstandig worden gespeeld, onder meer dankzij de tekstloze geheugensteun, die de spelregels punt voor punt uitlegt.

Maar de rijkdom van het spel ligt vooral in het plezier om het te spelen in ouder-kind paren, waarschijnlijk de ideale combinatie. De dialoog zal vanzelf op gang komen en het kind zal geneigd zijn te vertellen wat het doet en soms, zonder al te veel aan te dringen, zijn keuzes uit te leggen en te rechtvaardigen. Een mooi moment gedeeld met de familie. 

BubbleStories3

En het zijn geweldige verhalen om te beleven en te herbeleven ! Want, in tegenstelling tot wat je zou kunnen denken, kunnen en zullen kinderen zeker hetzelfde scenario willen herhalen, hetzij onmiddellijk, hetzij wat later. En het is mogelijk, het is zelfs aanbevolen. Door een scenario opnieuw te doen, zal het gemakkelijker worden om te slagen, met minder straffen. Maar daarvoor moet je je geheugen gebruiken ! Herinneringen aan de bubbels die in vorige spellen zijn verkend, en soms zelfs aandacht voor de volgorde waarin dingen moeten worden gedaan.

bubblestories

 

We vonden

  • ouder-kind band
  • het gebruiksgemak
  • de illustraties
  • de mogelijkheid voor een kind om alleen te spelen

We vonden minder

  • korte speelduur (zelfs als je de scenario's opnieuw speelt)
BubbleStories4

 

Technische gegevens

Leeftijd : 4 jaar oud

Duur : 10 min

Aantal spelers : 1 +

Auteur : Matthew Dunstan

Illustraties : Simon Douchy

Uitgever : Blue Orange

Foto's/afbeeldingen (c) Blue Orange