Feest

Autoloze zondag: vraag naar het programma!

dimanche-sans-voiture-demandez-le-programme-_17092021120250

Ter gelegenheid van de week van de mobiliteit zullen auto's op zondag 19 september 2021 niet meer worden toegelaten in Brussel. Wat een genot om de hoofdstad zonder auto te ontdekken en met uw kinderen te wandelen terwijl u geniet van de geplande activiteiten.

Mobiliteitsweek, een autoloze zondag

Tot 22 september 2021 wordt in Europa de mobiliteitsweek georganiseerd. Tijdens deze week wordt de aandacht gevestigd op de andere manieren om zich in de stad te verplaatsen dan met de auto: trein, fiets, tram, bus, skeelers, scooter, enz. Het hoogtepunt van deze Mobiliteitsweek? "Autoloze zondag", die op 19 september in Brussel en in het hele Brusselse Gewest zal plaatsvinden van 9.30 tot 19.00 uur. Alleen taxi's, openbaarvervoersdiensten, reisbussen, noodhulpteams en politiediensten zullen in de stad kunnen rijden. Let wel, de MIVB speelt de vrije kaart!

Wees voorzichtig.

Een autoloze zondag betekent niet dat je de verkeersregels moet vergeten. Integendeel, het is van essentieel belang om :

  • Respecteer de richting van het verkeer en de prioriteiten
  • Steek alleen over als het licht groen is
  • Geef uw voornemen aan om van richting of rijstrook te veranderen
  • Geef voorrang aan de persoon op het zebrapad
  • Parkeer uw fiets niet op het trottoir
  • Hou altijd een oogje op je baby
  • Geef voorrang aan de tram

Fietstocht erfgoed

Deze zondag is het ook Open Monumentendag. Deze 33e editie begint op zaterdag in Brussel en het Brussels Gewest. Profiteer van deze autoloze zondag om de rijkdom van de Brusselse gebouwen te ontdekken. Dit jaar zal het thema van het evenement "ontmoetingspunten" zijn. Stap op de fiets en ontdek Brussel. Van de eerste theaters die in de 18e eeuw werden gebouwd, tot de gouden eeuw van de bioscopen en de traditionele poppentheaters, deze plaatsen vertellen u alles over de geschiedenis van de hoofdstad.

Een culturele wandeling door Brussel

Deze zondag, 19 september, onthult het Bronx Theater een nieuw seizoen. Het Nederlandstalig jeugdtheater zal zijn deuren openen voor gratis voorstellingen. Voor de ingang, een plek om elkaar te ontmoeten, te spelen, te rappen, te klimmen en rond te dwalen voor een nieuw seizoen dat feestelijk en mooi belooft te worden! Na of voor, ga naar de Beursschouwburg. Van 11.00 tot 19.00 uur kunt u genieten van een brunch, tentoonstellingen bijwonen, toneelvoorstellingen en concerten bijwonen en zelfs deelnemen aan workshops. Een 100% vrije dag!

Pas uw fiets aan

Het Pomppark ontmoet je de hele dag in de Dieudonné Lefèvrestraat in Laken voor enkele leuke gratis activiteiten. Op het programma staan workshops over hoe je de fiets van je baby repareert, hoe je een leuke ringtone voor je fiets maakt met Hemo Mesnaoui en een jazzconcert door het "Sans-soucis" kwartet tussen 14 en 17 uur. Met Pierre Bach op gitaar en zang, Jenny Pillet op contrabas en zang, Yonathan Hes op saxofoon en Danny Millan Collazos op drums. Deze vier kleurrijke figuren staan te popelen om hun liefde voor muziek met u te delen. Van 17.00 tot 20.00 uur kunt u dansen op de klanken van een dj-set.

Spring in't Veld wenst u allen een goede zondag.