Feest
Familie uitjes
Vakantie / Reizen

Halloween: een vol activiteitenprogramma!

steven-aguilar-oOt7mtGHeNk-unsplash

Wil je Halloween vieren met je kinderen? Er staan veel activiteiten op het programma om uw kleintjes te laten huiveren! Wacht niet om uw plaatsen te reserveren. 

Halloween Tram

De Halloweentram is een magische reis naar het land van spoken en vreemde monsters, die plaatsvindt in een oude tram die voor de gelegenheid is versierd. Tijdens de reis kunt u genieten van een speciaal voor de gelegenheid ontworpen animatie. Het pakket omvat :

  • De reis met de tram
  • 1 aperitief (met of zonder alcohol)
  • 1 pompoensoep

U dient ten minste 30 minuten voor het instappen in het Centre d'Art Fantastique aanwezig te zijn. In ruil voor uw bon krijgt u een Halloween Tram-polsbandje. In verband met de huidige sanitaire omstandigheden, herinneren wij u eraan dat het covid safe ticket verplicht is.

Praktische informatie :
Wanneer?  Zaterdag 30 oktober van 19.00 tot 21.00 uur
Waar: Centrum voor Fantastische Kunst in Brussel
Prijs: 12 euro
Vanaf 6 jaar
Reserveren verplicht via deze link: https://www.billetweb.fr/halloween-tram

Halloween Kids

Richard, een 200 jaar oude huisbewaarder, zal de kinderen op 27 oktober verwelkomen voor het oude kasteel van het park. Deze oude man houdt niet van kinderen, en nog minder van Halloweenattracties. Om zijn frustratie te tonen, laat hij "Meneer Jack" verschijnen voor de ogen van alle aanwezige kinderen, dankzij een toverformule. Mr Jack zal op zijn beurt zombies oproepen die onder zijn controle staan om de hele stad schrik aan te jagen.
De zombies zijn eigenlijk aardig, en hebben je hulp nodig om uit Jack's greep te ontsnappen. Kom en los de puzzels op, bevrijd de Zombies en laat Jack verdwijnen... voor altijd!

Praktische informatie :
Wanneer?  Woensdag 27 oktober van 15.30 tot 17.00 uur
Waar: Kasteel van Farciennes
Prijs: 6 euro, waarvan 1 euro naar de ASBL New Regard gaat
Vanaf 6 jaar
Beperkt tot 30 kinderen (15 plaatsen beschikbaar)
Reserveringen: +32 71 38 84 00

Halloween, het mysterieuze bos

Kom deze Halloween jezelf de stuipen op het lijf jagen en geniet van een buitengewone ervaring met onze audiovisuele show. Vanaf 19.00 uur, wanneer de activiteiten sluiten en de zon achter de rots verdwijnt, maakt het plaats voor een intrigerende en spectrale plek. Kom en dwaal door het magische bos van Avonturenvallei Durbuy, gevuld met angstaanjagende en ludieke taferelen gecreëerd door de doden. Spectaculaire videoprojecties zoals een gek kerkhof, enorme spinnenwebben en grappige pompoenen. Ontmoet onderweg mysterieuze wezens en geniet van een spookachtige avond met familie en vrienden.
Een 2 kilometer lange rondreizende show waar gedurende 15 avonden vreemde ontmoetingen te verwachten zijn. Iets om van te rillen!

Praktische informatie :
Wanneer?  Tot 6 november 2021 
Waar: Avonturenvallei Durbuy
Prijs: 10 euro voor kinderen jonger dan 12, 15 euro voor kinderen ouder dan 12, gratis voor kinderen jonger dan 3
Reserveringen op de website

Pyjam'art: Halloween in het TreM.a-Musée des arts anciens

Kom en beleef een Pyjam'art Halloween avond in het TreM.a. De klok van het belfort luidde om 18.00 uur, de deuren van het museum gingen voor u dicht... Kom, gekleed in je meest angstaanjagende kostuum, met het team mee om het museum te ontdekken zoals je het nog nooit hebt gezien!
Dwaal door de tentoonstellingszalen en de tuin om enkele van zijn mysteries te ontdekken, dat wil zeggen... als je slaagt voor de tests om binnen te komen en van de een naar de ander te gaan!

Praktische informatie :
Wanneer?  Vrijdag 29 oktober, van 18.00 tot 19.30 uur
Waar: TreM.a - Museum voor Oude Kunst in Namen
Prijs: Gratis
Vanaf 8 jaar
Reserveringen: [email protected] - 081/776.754

Cluedo avond

Er is een gruwelijke moord gepleegd in het Carnaval en Masker Museum in Binche!
Aline, de collectiebeheerder, werd vermoord aangetroffen in de garderobe. De verdachten worden vastgehouden in de duisternis van de tentoonstellingszalen en proberen zichzelf te verdedigen en hun sporen uit te wissen. De achtergelaten aanwijzingen zijn niettemin onduidelijk, maar het onderzoek stokt. Wie kan deze arme jonge vrouw, die door iedereen geliefd scheen te zijn, vermoord hebben? Hoe werd ze vermoord en vooral waarom? Het is ondenkbaar de moordenaar vrijuit te laten gaan in de stad Gille op de vooravond van Halloween. Stel je eigen team van rechercheurs samen, sluit je aan bij de brigade van commissaris Juve en help hem deze duistere moordzaak op te lossen!

Praktische informatie :
Wanneer?  Vrijdag 29 oktober van 18 tot 21 uur
Waar: Internationaal carnavals- en maskermuseum van Binche
Prijs: 8 euro voor volwassenen. 5 euro voor kinderen onder de 12
Vanaf 7 jaar
Reserveringen: +32 64 33 57 41

Halloween in het museum: trick-or-treating

Kom met uw kinderen naar het Computermuseum en doe mee aan een snoepjacht. Wie zich verkleed krijgt korting op de toegangsprijs.

Praktische informatie :
Wanneer?  Zaterdag 30 oktober tussen 13u en 17u
Waar: NAM-IP in Namen
Prijs: 4 euro voor verklede kinderen, 6 euro voor verklede volwassenen en kinderen zonder kostuum, 8 euro voor volwassenen zonder kostuum
Alle doelgroepen
Reserveringen: [email protected] of 081/34.64.99

Halloween Mons'trueux

Kom Halloween vieren op zaterdag 30 oktober in het centrum van Montpellier! Op het programma: 

Ambulante animaties :

Kom van 14.00 tot 18.00 uur je hoofd schudden bij de Ridders, Jedi's, Steampunks en allerlei monsters die in het stadscentrum zijn ontsnapt! Ontdek de avonturen van de Lougarock, reuzenpoppen van 3 meter hoog.
 

Pompoenwedstrijd  

Kom en tover je pompoen of kalebas om in een heks, monster, dier of ander grappig personage!  De pompoenwedstrijd is verdeeld in 3 leeftijdsgroepen: 3-6 jaar, 7-12 jaar en ouder dan 13 jaar.  U heeft tot zaterdag 30 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur om U kunt uw versierde pompoen nog tot zaterdag 30 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur inleveren op de Marché aux Herbes. Alle pompoenen worden op zaterdag 30 oktober van 14.00 tot 17.00 uur tentoongesteld, zodat het publiek zijn stem kan uitbrengen. 
Inschrijving: 065/405.885, met vermelding van de naam van de deelnemer en zijn/haar leeftijd.
 

Monstrous Journey#2

Trek van 30 oktober tot 7 november uw laarzen en jas aan en neem deel aan de grote schattenjacht "La virée monstrueuse"! Zoek met behulp van de kaart die bij het Gestion Centre Ville en bij VisitMons verkrijgbaar is, de aanwijzingen in de etalages van de verschillende wijken. Wat kun je winnen? De nieuwe Switch Oled ter waarde van 350 euro en Golden Dragon cadeaubonnen om te besteden zoals u wilt!

Praktische informatie :
Wanneer?  Zaterdag 30 oktober
Waar: Centrum van Bergen
Prijs: Gratis
www.monscentreville.be
 

Halloween, machines infernales

Dit jaar neemt het Huis van de Wetenschap je mee op een mysterieuze reis.
Verrassende machines, een rariteitenkabinet, verbazingwekkende experimenten en extravagante animaties komen op uw weg. Het hele museum zal voor de gelegenheid versierd zijn.
Om u veilig te verwelkomen, zal een bewegwijzerde route worden voorgesteld.

Praktische informatie :
Wanneer?  Van 30 oktober 2021 tot 07 november 2021
Duur: 1h15
Waar?  Het Huis van de Wetenschap in Luik
Prijs: 5 euro voor personen van 6 jaar en ouder, 1 euro voor kinderen van 3 tot 5 jaar en gratis voor peuters.
Vanaf 3 jaar

 

Geniet van de magie van Halloween...