Feest
Gezinsleven

4 gezinsactiviteiten om de ware kerstgedachte te cultiveren

annie-spratt-ZeTlWEBzHHo-unsplash

Kerstmis, symbool van delen en vrijgevigheid, was oorspronkelijk een tijd om familie en zorg te vieren. In de loop der jaren is deze speciale tijd van het jaar echter veranderd in een ode aan de overconsumptie. Het gevolg is dat kinderen worden verwend, ouders gestrest raken en het milieu wordt misbruikt. Wat dacht je van het herbeleven van de magie van het feestseizoen? Hier zijn 4 ideale gezinsactiviteiten om de echte kerstsfeer te cultiveren!

 

Het ontwerpen van zelfgemaakte geschenken uit het hart 

 

Voor veel gezinnen kan Kerstmis in één zin worden samengevat: ouders kopen en kinderen krijgen. U bent vast blij als u de gezichtjes van uw kleintjes ziet oplichten als ze hun cadeautjes openmaken. Maar vanuit een educatief oogpunt, is het echt goed voor hen?  

Als je ze empathie en menselijke waarden wilt bijbrengen, laat ze dan het werk doen! Er is geen betere manier om de magie van Kerstmis terug te vinden dan door mooie zelfgemaakte cadeaus te maken. Door uw kinderen uit te nodigen cadeautjes te maken voor uw familie en vrienden, bent u er zeker van dat u kostbare momenten van medeplichtigheid zult delen.  

Van potten van klei en handgemaakte juwelen tot T-shirts op maat en decoratieve voorwerpen, ga creatief aan de slag! Niet alleen houdt u uw kleintjes bezig, maar u inspireert ze ook om te geven.  

 

Vertel jezelf kerstverhalen 

 

Zoals je waarschijnlijk weet, is verhalen vertellen goed voor kinderen. Ze zijn kalmerend, emotioneel bevrijdend, onderhoudend en leerzaam.  

Bent u moe van overdreven marketing en de wedloop naar materiële goederen? Vermijd de recente excessen en keer terug naar de essentiële waarden van Kerstmis! Om dit te doen, geef jezelf een dagelijkse slot om jezelf onder te dompelen in de magie van seizoensgebonden verhalen!  

Uw kinderen zullen blij zijn om deze zoete momenten met u te delen. Creëer een luchtbel van betovering en ontsnapping voor jezelf!

 

Kerstkaarten maken 

 

Het einde van het jaar, vol charme en fantasie, is een bijzonder moment om uw dierbaren te verwennen. Het is een moment om hen eraan te herinneren dat je van hen houdt, en om hen het allerbeste te wensen voor het komende jaar.  

Wilt u zich onderdompelen in de heerlijke sfeer van Kerstmis? Nodig je kinderen uit om kerstkaarten te maken! Zij zullen ze graag gebruiken om hun geschenken te begeleiden en hun gevoelens uit te drukken.  

Aarzel niet om hen te voorzien van al het nodige materiaal. Glitter, verf, schaar of stift, laat ze de vrije loop en stimuleer hun fantasie! 

 

Nodig uw kinderen uit om donaties te doen

 

December biedt een niet te missen kans om uw vrijgevigheid te tonen. Wilt u de ware geest van Kerstmis cultiveren met uw familie? Profiteer van deze prachtige tijd om meer goede daden te verrichten!  

Aan het eind van het jaar organiseren veel verenigingen liefdadigheidsevenementen om de minstbedeelden te helpen. Waarom stelt u uw kinderen niet voor hun speelgoed uit te zoeken en te doneren?  

U kunt ook deelnemen aan "schoenendoos"-acties, en kleine assortimenten kerstgeschenken en snoepjes maken. Zoek uit wat er in uw omgeving wordt gedaan en maak uw kinderen bewust van belangrijke doelen! 

 

 

In een tijdperk van overdadige marketing en overconsumptie willen veel huishoudens de oorspronkelijke essentie van Kerstmis terugvinden. Is dit het geval voor u? Profiteer van deze mooie tijd van het jaar om vrijgevigheid, delen, solidariteit en welwillendheid te cultiveren. Heb je genoten van onze 4 ideeën voor gezinsactiviteiten? Heb je nog andere goede ideeën om te delen? Aarzel niet om jezelf te uiten in de commentaren!