Familie uitjes

Geocaching : een digitale schattenjacht

Geocaching : een digitale schattenjacht

Het wordt zonnig dit weekend en je hebt geen speciale plannen ? Waarom probeert u het niet eens met geocaching, een gratis buitenactiviteit die geschikt is voor het hele gezin en waarmee u zeker enkele mooie plekjes op enkele kilometers van huis kunt ontdekken. Ben je in de verleiding gebracht ? Het enige wat u hoeft te doen is uw rugzak met benodigdheden, een GPS en een goed paar schoenen voor iedereen in te pakken. Je bent helemaal klaar om op avontuur te gaan !

Wat is geocaching ?

Geocaching is een digitale versie van de klassieke schattenjacht. Met behulp van een smartphone of GPS gaan u en uw kind op zoek naar schatten die in de wildernis verborgen liggen, de zogenaamde caches of geocaches. De schatten zijn in de vorm van dozen gevuld met kleine snuisterijen. Helaas kun je de schat niet met je meenemen...

Hoe werkt het?

Klaar om deel te nemen aan 's werelds grootste schattenjacht ? Ja, dat lees je goed : in de wereld ! Geocaching is meer dan 3 miljoen geocaches verborgen in 180 landen. Dat is het ! Om lid te worden van de grote gemeenschap van geocachers, is het heel eenvoudig :

  • Log in op www.geocaching.com en maak een gratis account aan
  • Kies een geocache op de kaart of op de voorgestelde lijst na de geolocatie (de groene icoontjes zijn de makkelijk te vinden caches. Wij raden u aan hiermee te beginnen, vooral als u kleine kinderen hebt)
  • Voer de navigatiecoördinaten van de geocache in en navigeer naar de cache met uw GPS of smartphone. Als een kaart de coördinaten niet aangeeft, moet je ze vinden door raadsels op te lossen
  • Als de cache gevonden is, teken je het logboek (vergeet niet een pen mee te nemen)
  • Leg de cache terug op dezelfde plaats waar hij gevonden is

Weet je niet zeker of je alles begrepen hebt ? Aarzel niet om de presentatievideo te bekijken die beschikbaar is op de officiële website www.geocaching.com.

Geocaching : 3 goede redenen om mee te doen

Een leuke activiteit voor het hele gezin

Als er één activiteit is waar kinderen dol op zijn, dan is het wel schatzoeken ! En aangezien dit concept verschillende moeilijkheidsgraden biedt, zullen zelfs oudere kinderen plezier beleven aan het spel. Geocaching is dus een ideale activiteit voor het hele gezin. Als u het nog leuker wilt maken, kunt u samen met uw kind uw eigen geocaches maken. Het is een geweldige manier om de creativiteit, het richtingsgevoel en de logica van uw kind te ontwikkelen !

Ontdek ongewone plaatsen terwijl je plezier hebt

Als je kleintje wat terughoudender is om in de wildernis te gaan wandelen, zal deze activiteit hem snel op andere gedachten brengen ! Geocaching is een eindeloze bron van nieuwe plaatsen om te verkennen. Tijdens uw wandelingen zult u zeker mooie plekjes dicht bij huis ontdekken waarvan u het bestaan niet kende. Het is een veilige gok dat als je kleintje zijn eerste levensgrote schattenjacht heeft gehad, hij zal vragen om op avontuur te gaan !

Bewegen is goed voor je gezondheid

Bij het zoeken naar een schat gaat de tijd niet noodzakelijk voorbij (en de kilometers trouwens ook niet). Geocaching stelt u in staat een frisse neus te halen en tegelijkertijd een fysieke activiteit te beoefenen waarvan de voordelen welbekend zijn.

 

Zoals u ziet, heeft geocaching niets dan voordelen voor lichaam en geest ! Dus, ben je klaar om mee te doen aan het grote geocaching avontuur ?