Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Voorleesweek

Gepubliceerd op 14/11/2017 Gepost door FB
voorleesweek

Het is half november en dat wil zeggen dat het weer tijd is voor de Voorleesweek. Van 18 tot 26 november wordt er meer dan ooit voorgelezen in Vlaanderen. Met deze jaarlijkse campagne wil Iedereen Leest volwassenen aanmoedigen om vaak voor te lezen aan kleine maar net zo goed aan grote kinderen. Want ook bij kinderen die zelf al kunnen lezen, opent lezen nieuwe werelden.  

Samen met kinderen in boeken bladeren, kijken en voorlezen is een gezellige en goede gewoonte. Het stimuleert immers niet alleen de taalontwikkeling maar prikkelt ook de fantasie. Bovendien is voorlezen een plezierig moment van intiem samenzijn voor kinderen én volwassen, zowel thuis, in de kinderopvang als op school. Of het nu gaat om een spannend dik boek waaruit elke avond voor het slapengaan een stukje wordt voorgelezen of een kort verhaaltje tussendoor: het voorleesmoment is met stip het leukste kwartiertje van de dag!

Dit jaar zetten worden de voorleespapa's in de kijker gezet. Want zij zijn van groot belang voor de leesopvoeding van kinderen. Maar ook alle andere mensen worden aangemoedigd om voor te lezen. Mama's, oma's en opa's, grote zussen en broers, babysitters en onthaalmoeders. Van 18 tot en met 26 november 2017 lijkt het wel of iedereen voorleest aan iedereen. 

De ideale plek om voor te lezen is meestal thuis. Lekker knus in bed of in de zetel voor het slapengaan. Maar tijdens de Voorleesweek wordt er op heel wat andere plekken voorgelezen. Er zijn voorleesactiviteiten is bibliotheken, boekhandels en verenigingen en er komen bekende schrijvers voorlezen uit hun boek. Voor de echte fans zijn er voorleesontbijten en voorleesmarathons! 

Benieuwd wat er bij jou in de buurt te beleven valt tijdens de Voorleesweek? Op de website vind je een overzicht van het programma

Wil je meer weten over de Voorleesweek en Iedereen Leest? Neem een kijkje op de website en vind een antwoord op al je vragen! 

www.voorlezen.be

 

 

Andere artikels In de rubriek Literatuur

kindjes die lezen

Drie om te doen - Weekend van 26 mei

Hip hoi, het is weekend! Deze keer gaan we voor een streepje cultuur. Een mooie voorstelling of een duik in de boeken, alles is mogelijk. Dat cultuur ook voor kinderen toegankelijk is, bewijzen de onderstaande activiteiten!

Lees meer
Lees ook