Cooking

Onze suggesties voor een geslaagde "special kids" barbecue

barbecue

Het warme weer is terug en het verlangen naar een familiebarbecue neemt toe ? Maar zelfs bij zo'n feestelijke maaltijd zijn jong en oud het niet altijd eens over het menu, omdat de smaken zo uiteenlopen. Als je geen originele ideeën hebt om je kleintje te verwennen, volgen hier enkele suggesties om van je "special kids" barbecue een succes te maken ! Haal de schorten en de houtskool, jullie zijn allemaal in voor een traktatie !

Een gastronomisch aperitief voor een geslaagde barbecue

Ook al is het heel verleidelijk om de frietjes voor het aperitief te nemen, toch raden wij u aan te opteren voor deze mini aperitiefbrochettes, die zelfs de kleine Mosterd met plezier zal maken :

  • Blokjes fetakaas/groene en zwarte olijven/halfgedroogde tomaten
  • Blokjes Gruyere kaas/salami/augurken
  • Worstjes/brie/noten
  • Zalm/kers tomaat/verse basilicum wraps
  • Verse vijgen/kaasblokjes/gerookte ham/verse basilicum

Maak bij deze heerlijke spiesjes wat rauwkost (bloemkool, wortelsticks, selderij- of komkommersticks...) en een sausje op basis van fromage blanc en bieslook.

Welke grills zijn geschikt voor kinderen ?

Onze kinderen houden van vlees, dat is een feit. Maar het traditionele "worstenbrood" is niet altijd even populair. Hier volgen een paar suggesties voor combinaties om uw grillades tot een succes te maken en uw mosterd te verrassen :

  • Gekarameliseerde kipspies met honing en sesamzaadjes
  • Spiesje van kip/ananas/peper
  • Chipolata/ananas/chorizo spiesje
  • Kip/pruim/gerookte spek kebab
  • Spiesje van mini dumplings

Ideeën voor een "speciale kinderbarbecue"

Groentespiesjes

Net als volwassenen houden kinderen van diversiteit, dus deze keer gaan we voor maximale kleur op het bord. Een assortiment gegrilde groenten (driekleurige paprika, champignons, courgettes, rode uien, kerstomaatjes, zoete aardappelen, enz.) moet uw kind motiveren om zijn groenten op te eten. Nogmaals, betrek hem bij het maken van zijn kebab. Zo zal hij kiezen wat hij het lekkerst vindt, en vermijdt u verspilling en ruzie aan tafel.

Zoete aardappel frietjes in de oven

Bij de kinderbarbecue horen zeker frieten! Maar niet zomaar patat ! Wij stellen dit heerlijke recept voor gebakken zoete aardappel frieten voor. Een van de voordelen van zoete aardappelen is dat ze een lagere glycemische index hebben dan de klassieke aardappel, ondanks hun iets zoetere smaak.

Pasta salades

Een andere klassieker die erg in trek is bij onze kleine : koude pasta. Het is de perfecte begeleiding bij de barbecue, vooral als het erg warm weer is ! Als het kan, bereid de pastasalade dan een dag van tevoren en bewaar hem in de koelkast. Voeg de saus (facultatief) en de ingrediënten op het laatste moment toe (erwten, maïs, paprika, olijven, fetakaas, enz.) zodat ze hun knapperigheid behouden.

En het toetje ?

Na een goede barbecue zitten de kinderen meestal vol, maar als ze de festiviteiten willen verlengen, is een spiesje van gegrild fruit met een bolletje ijs een geweldige manier om de maaltijd af te sluiten !