Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Originele verjaardagsfeestjes

Gepubliceerd op 10/10/2016 Gepost door FB
Verjaardagsfeestje

Natuurlijk wil je je kleine oogappel op zijn of haar verjaardag een geweldige dag bezorgen. Niets zo leuk als een feestje met alle vriendjes en vriendinnetjes met lekker eten en een hele middag spelen. Maar misschien wil je de drukte die er mee gepaard gaat liever niet in je huis. Dan zijn er gelukkig heel wat originele opties. Wij selecteerden drie opties voor een onvergetelijke verjaardag. 

1/ Ridders en Jonkvrouwen

In de Waterburcht Pietersheim in Lanaken worden de jarige en zijn of haar vriendjes ondergedompeld in de boeiende tijd van de ridders.  Onder begeleiding worden de kinderen omgetoverd tot ridders of jonkvrouwen. Vervolgens nemen ze het in spelletjes tegen mekaar op.  Ze verzamelen muntjes door wedstrijdjes ringsteken, het springen als een paard, het middeleeuwse “Balletje balletje”, en nog veel meer.

(c) www.lanaken.be

Na al dat gezwoeg wordt voor de jarige gezongen en mogen de kinderen smullen van de lekkere frietjes. Ridder Jan van Pietersheim laat de heldhaftige riddertjes niet met lege handen naar huis gaan. Daarom wordt aan alle kinderen een ridderdiploma en een medaillon uitgereikt. 

Praktisch

Leeftijd? Voor kinderen van 4 tot 8 jaar.
Prijs? € 9,50 per kind (Minimum € 95 per groep) met frietjes of € 6,50 per kind (Minimum € 65 per groep) zonder frietjes.
Wanneer? Woensdag van 14u tot 16u30, zaterdag van 10u tot 12u30 en 14u tot 16u30.
Reserveren of informatie? waterburcht@lanaken.be of +32 89 712120

Meer info op de website

2/ Tijdreizen in HETSTEEN

Ook in Antwerpen kan je je verjaardag in een echt kasteel vieren! In HETSTEEN krijgen kinderen een spannende workshop rond het thema TIJD. Verleden, heden en toekomst lopen op een originele manier in elkaar over. Onder begeleiding van een ateliergids onderzoeken ze de verschillen en gelijkenissen tussen gisteren en vandaag. En natuurlijk mag er ook volop gedroomd worden over de toekomst! 

(c) HETSTEEN

Na afloop van de twee uur durende workshop vol spel en ontdekking staat de verjaardagstaart klaar! Het feest afsluiten doe je in het fotohokje. Zo kan ieder kind een mooie herinnering mee naar huis nemen!

Praktisch

Leeftijd? Voor kinderen vanaf 6 jaar
Prijs? € 110, maximum 12 kinderen
Wanneer? Op woensdag- en zaterdagmiddag, van 14u tot 17u
Reserveren of informatie? hetsteen@hetpaleis.be of 03 202 83 80

Meer info op de website

3/ Vieren met de Dieren

Ben je binnenkort jarig? Kom dan een beestig feestje bouwen in de ZOO! De dieren feesten maar al te graag met je mee en trakteren jou en je vriendjes op versgebakken pannenkoeken en een lekker drankje.

(c) ZOO Antwerpen

Voor kinderen van 5 tot 6 jaar is er de spannende kleutersafari. Een gids neemt jou en je vriendjes mee op ontdekkingsreis tussen de dieren. Van forse olifanten tot brullende leeuwen, van torenhoge giraffen tot deugnieten van apen. Tijdens de avonturentocht tovert de gids ook allerlei spullen uit zijn rugzak. Heb jij al eens een versleten slangenhemdje van dichtbij gezien? Of een donzige dierenvacht geaaid? Dan is dit je kans!

Voor iets de iets oudere durfals tussen 5 en 12 jaar is er een spannende tocht met als thema creepy griezelbeesten. Een vogelspin, een miljoenpoot, een reuzenkakerlak of een kronkelende slang: tijdens je ontdekkingstocht door de dierentuin kom je ze allemaal tegen! 

Wist je trouwens dat je ook in Planckendael terecht kan voor een beestig verjaardagsfeestje? Kai-Mook viert dan graag met jou mee! 

Praktisch

Leeftijd? Voor kinderen van 5 tot 12 jaar.
Prijs? € 23,50 per kind (inclusief toegang, begeleiding gedurende 1 uur, 1 drankje + 2 pannenkoeken). Max. 4 begeleiders genieten ook van dit verjaardagstarief.
Wanneer? Check de beschikbaarheid op de website.

Meer info op de website

Andere artikels In de rubriek Verjaardag

verjaardagsfeestjes

Een onvergetelijk verjaardagsfeestje

Een verjaardagsfeestje op een originele locatie, dat betekent dolle pret voor je jarige spruit en zijn vriendjes. Wij delen onze favoriete plekjes!

Lees meer
Zazie

Zazie op zondag

Nu het buiten weer kouder wordt, zoeken we graag de knusse warmte van een bioscoopzaal op. Daarom pakt Cinema Zuid één zondag per maand uit met twee heerlijke kinderfilms.

Lees meer
Lees ook