Verjaardag
Feest

Hoe organiseer je de verjaardag van je kind tijdens de feestdagen?

adi-goldstein-Hli3R6LKibo-unsplash

Als een kind in december geboren wordt, is het niet altijd gemakkelijk om een verjaardagsfeestje goed te organiseren. Budget, beschikbaarheid van gasten, moeilijkheden om een decoratie te vinden en zelfs enkele geschenken... Hier zijn enkele sleutels om deze winterverjaardag in alle zenit en met een organisatie geregeld als een Zwitserse koekoeksklok voor te bereiden. 


Om de verjaardag van uw kind aan het eind van het jaar zo goed mogelijk te organiseren, moet u allereerst dit sleutelwoord in een hoekje van uw gedachten opschrijven: ANTICIPATIE. Het is ook het sleutelwoord voor goede organisatie in een meer algemene zin... 
 

Zoals we allemaal weten, en nog meer als het om kinderen gaat, kunnen de eindejaarsfeesten uw portemonnee al snel de hoogte in jagen! Begin er dus alvast aan: koop het verjaardagscadeau van uw kind enkele maanden op voorhand (opgelet, in dat geval moet u een veilige plaats vinden om het te verstoppen! ) of door elke maand een beetje opzij te leggen volgens een budget dat u zelf hebt vastgesteld.


De gemakkelijkste manier om dit te doen is door elke maand een beetje te sparen. Door een budget vast te stellen voor het cadeau (de cadeaus) en voor de organisatie van het verjaardagsfeestje, kunt u het zich namelijk veroorloven om een echt verjaardagsfeestje voor uw kind te organiseren! En een tip: vertel je gasten over deze truc: ook zij kunnen zo anticiperen op de kosten van het cadeau. 
 

Met dit geld opzij kunt u de verjaardag van uw kind organiseren alsof het een ander moment van het jaar is, aangezien het geen invloed zal hebben op het kerstbudget! Natuurlijk kunt u ook geld opzij zetten voor een kerstcadeau.  Uw kind zal niet verstoken blijven van deze twee zeer belangrijke feestdagen. 


Naast de begrotingskwestie is er natuurlijk de kwestie van de organisatie van de partij! Ook hier is het belangrijk vooruit te plannen. Veel mensen hebben een zeer drukke agenda in december, die vaak varieert van een diner bij oma Jacqueline tot een reis naar de Elzas om over de kerstmarkten te struinen. 
 

Dus... A- N-T-I-C-I-P-E-R-E-N! Zo kunt u in de agenda van uw gasten nog wat ruimte vrijmaken voor de verjaardag van uw kind.  
 

Of u nu een verjaardagsfeestje of een familiediner organiseert, prik enkele weken (of zelfs maanden!) op voorhand een datum met uw gasten. Als deze datum eenmaal is vastgesteld, kom dan van tijd tot tijd terug om de herinneringsbel te luiden, maar zonder te veel aan te dringen.


Je kunt natuurlijk ook vooruitlopen op de voorbereiding van de grote dag. Allereerst, wat eten betreft: een aperitief diner? Je kunt veel hapjes en andere zakouskis invriezen; enorme chocoladetaart? U kunt het bestellen in een banketbakkerij of zelfs in sommige supermarkten; een maaltijd om aan tafel te delen? Denk aan raclette, fondue of een stoofpotje dat de dag ervoor is gemaakt! Zoals u ziet, is er geen tekort aan mogelijkheden als het om voedsel gaat. 


En tenslotte kunt u ook vooruitlopen op de versiering en het thema van het verjaardagsfeestje van uw kind; het is zelfs een aanrader! Bij het naderen van de feestdagen worden de winkels voor decoratie en feestartikelen vaak overspoeld door de kerstsfeer. Dus natuurlijk vinden we dat niet erg... Maar alle vakjes van ons "Jurassic" thema aankruisen als het meest woeste dier op de planken een klein rendier met een rode neus is, is een beetje ingewikkeld... 
 

Ga dus een paar weken voor de verjaardag van uw kind, wanneer de feeststemming nog niet in alle winkels is doorgedrongen, uw versieringen (servies, ballonnen, enz.) halen. 


Als u het verjaardagsfeestje van uw kind met een gerust hart en zonder te hoeven rennen wilt organiseren, plan het dan ruim van tevoren! En met genoeg discretie en organisatie, zal je kind niets merken. U kunt dan zowel van de verjaardag als van Kerstmis genieten zonder een van beide op te offeren.