Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Drie om te doen - Eindejaarsweekend

Gepubliceerd op 28/12/2017 Gepost door FB
planckendael

1/ Spekken, kindertheaterfestival in Gent

Wie gek is op kindertheater moet deze kerstvakantie in Gent zijn. Van dinsdag 26/12 tot zaterdag 30/12 en van dinsdag 2/1 tot zaterdag 6/1 kan je op verschillende plaatsen in de stad maar liefst 45 voorstellingen gaan bekijken. Het programma is al even gevarieerd als uitgebreid. Er zijn originele voorstellingen voor de allerkleinsten maar ook spannende verhalen voor jonge tieners.

Op zaterdag kan je in de Tinnenpot twee heerlijke voorstellingen bijwonen. Voor de jongsten (vanaf 4 jaar) is er het griezelig grappige stuk "Ik kom je opeten". Kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen genieten van "Ja Zaza ja", een sterk visuele voorstelling vol humor en muziek. 

2/ Winterwonderkasteel in Gent

De Winterfeesten katapulteren het Gravensteen dit jaar helemaal terug in de tijd. Het is kerstmis 1183. De graaf van Vlaanderen ontvangt de Engelse koning en zijn familie in zíjn Winterwonderkasteel. Knetterende haardvuren, kaarsen die het kasteel verlichten en overal muziek. Toch is de spanning voelbaar. Hier en daar klinkt er een valse noot. Het spel van de macht wordt voluit gespeeld ... Licht en donker geraken verwikkeld in een vurig gevecht dat een onverwachte ontknoping kent.

Laat je meeslepen in een prachtig historisch avontuur. Een voorsmaakje vind je alvast op de website

3/ Op baby-bezoek in Planckendael

Op kerstdag werd in dierenpark Planckendael een schattige baby-olifant geboren. Zin om de kleine spruit van olifantenmama May Tagu te gaan bewonderen? Dat kan! Maar ook online kan je de eerste wankele stapjes van het schattige kleintje al bekijken. Klik even door naar het YouTube-kanaal van het dierenpark en maak kennis met de jongste telg van Planckendael. Een naam heeft het olifantje nog niet, maar jij kan mee stemmen. 

Ga hier alvast op virtueel baby-bezoek en breng je stem uit voor de naam. 

Andere artikels In de rubriek Familie-uitjes

winter efteling

Een magisch verblijf in de Winter Efteling

Duizenden twinkelende lichtjes, winterse lekkernijen, vreugdevuren en besneeuwde dennenbomen. In de Winter Efteling voelen de koudste dagen van het jaar het warmst aan!

Lees meer
familiefestivals

Twee theaterfestivals voor het gezin

Op zoek naar inspiratie om de vakantiedagen rond kerst te vullen? Wij sturen je naar twee heerlijke familiefestivals!

Lees meer
Lees ook
Drie om te doen van deze maand
Archieven

Maanden

Jaren