Familie uitjes
Sport

Accrobranche: een leuke activiteit voor alle leeftijden

pexels-pixabay-434400

Bent u op zoek naar ideeën voor originele en leuke uitjes voor uw kleintje? Er is er een die erg populair is bij peuters, ongeacht hun leeftijd: accrobranche. Deze leuke activiteit combineert buitenlucht, avontuur, sport en sensatie. De kleine mosterd legt uit wat accrobranche is!

Wat is accrobranche?

U weet het: om op te groeien en tot bloei te komen, moeten kinderen bewegen en bewegen. Bent u op zoek naar een manier om uw jongere bezig te houden tijdens het weekend of de schoolvakanties? Wat dacht je ervan om hem een geweldige dag boomklimmen aan te bieden?  

Deze sportieve activiteit in de buitenlucht biedt geweldige sensaties en kan worden beoefend met vrienden of familie. De deelnemers klimmen van boom tot boom, volgens een veilig en vastberaden parcours. Uitgerust met een harnas, helm en karabiners kunnen ze genieten van een ontspannende natuurlijke omgeving terwijl ze de geneugten van het klimmen benutten.  

En om de adrenaline te laten stromen, bestaat het parcours uit leuke, vaak spectaculaire tokkelbanen. Sommige parken gaan nog verder en integreren trampolines, loopbruggen, apenbruggen of Tarzan-sprongen in hun parcours.  

Toegankelijk en ludiek, accrobranche is een ideale activiteit om de medeplichtigheid van het gezin en de wederzijdse steun te versterken. Spanning en plezier gegarandeerd!

Boomklimmen met het gezin: een activiteit voor alle leeftijden, vanaf 3 jaar

De belangrijkste reden waarom gezinnen van boomklimmen houden, is dat er voor elk wat wils is. Of u nu een beginner bent of een expert, een peuter of een volwassene, een atleet of niet, er is een parcours voor elk lid van het gezin.  

Wat de leeftijd betreft, zijn de meeste parken toegankelijk vanaf 3 jaar. Deze parcours voor peuters bevinden zich een paar meter boven de grond. Bovendien zijn ze uitgerust met netten om de volledige veiligheid van de kinderen te garanderen. Heeft uw kleintje hoogtevrees en aarzelt hij om de sprong te wagen? Maak je geen zorgen: ze mogen het hele circuit onder begeleiding van een volwassene afleggen.  

Van peuters tot tieners, inclusief de ouders, het hele gezin zal iets hebben om zich over te verbazen. De accroparken bestaan uit verschillende parcours, meer of minder complex en indrukwekkend. Sommige zijn gereserveerd voor kinderen van 3 tot 8/10 jaar, andere voor kinderen ouder dan 10 jaar.  

Merk tenslotte op dat veel parken andere leuke activiteiten bieden om met familie of vrienden te beleven. Lasergame, reuzendoolhoven, boogschieten, paintball, dierenpark of ponyritjes, u heeft keuze te over!

Enkele tips voor een geslaagde boomklimtocht

In plaats van uw kinderen thuis rondjes te laten rennen, zou u ze eens mee op reis kunnen nemen? Met uw gezin een dagje boomklimmen organiseren staat garant voor onvergetelijke avonturen. Maar het is ook een kans om een pauze te nemen in het midden van de natuur en om het meeste uit de sensatie te halen.  

Voelt u zich aangetrokken door het idee van een bomenpark? Geweldig nieuws! Voordat u naar de hoogste toppen klimt, moet u enkele basistips in acht nemen. Neem een gastronomische picknick, water (veel water!) en een camera mee om die magische momenten vast te leggen. Zorg ervoor dat het hele gezin gekleed is in comfortabele kleding en schoenen die geschikt zijn om te klimmen.  

Bent u op zoek naar een avonturenpark bij u in de buurt? Aarzel niet om de zoekfunctie voor kinderactiviteiten van Spring In't Veld te gebruiken! Of u nu in Frankrijk of België woont, er is altijd wel een adres bij u in de buurt. Doe een stap omhoog en geniet van een moment van puur avontuur!

Bent u op zoek naar een gezinsuitstapje dat sport, groene natuur en sensatie combineert? De accrobranche is de activiteit die je nodig hebt! Leuk en toegankelijk voor alle leeftijden, het is een plezier voor het hele gezin. Lang leve de buitenrecreatie!