Familie uitjes

Kamperen in de tuin: een geweldige ervaring voor het hele gezin!

Kamperen in de tuin: een geweldige ervaring voor het hele gezin!

Om uw gezin medeplichtig te maken en met uw kinderen een heerlijke verandering van omgeving te beleven, hoeft u de bank niet te breken! Terwijl u wacht om op vakantie te gaan, waarom trakteert u uzelf niet op een originele en leuke ervaring? Kamperen in de tuin is een heerlijke manier om er met het gezin een nachtje tussenuit te zijn. Spring in't Veld geeft u enkele tips over hoe u dit grote avontuur kunt organiseren!

Installeer een behaaglijk en gezellig coconnetje

Bent u het zat om uw kleintjes te zien luieren voor hun schermpjes? Wil je je familieroutine doorbreken en je dagelijkse routine opleuken? Wij hebben een geweldig idee voor u: zet uw tent op in de tuin!  

Organiseer voor een nacht of een paar dagen een kampeersessie met het gezin! Ongeacht de leeftijd van uw kinderen, zij zullen het vast geweldig vinden om dit grote avontuur met u te beleven. Het is een kans om er even tussenuit te gaan, zonder honderden kilometers te hoeven reizen.  

Maar om ervoor te zorgen dat iedereen van zijn verblijf in de tuin geniet, neemt u best enkele voorzorgsmaatregelen en zorgt u voor een goede organisatie. Begin met het creëren van een comfortabele en geruststellende cocon. Zet een tent op die groot genoeg is voor het hele gezin, en neem slaapzakken, kussens en matrassen mee. Pas op dat je geen kou vat als je onder de sterren slaapt!  

Vergeet ten slotte niet om muggenspray, zaklantaarns en het dekentje van uw kleintje mee te nemen. Om uw avontuur tot een succes te maken, moet u de verleiding weerstaan om dingen van thuis te gaan halen!

Stimulerende buitenactiviteiten organiseren

Natuurlijk is slapen in de tuin een avontuur op zich. Maar als je buiten kampeert, kun je er net zo goed helemaal voor gaan! Plan speciale natuur- en campingactiviteiten en spelletjes om met uw gezin te delen. Terwijl in het dagelijkse leven iedereen zijn eigen gangetje gaat, is uw uitstapje een ideaal moment om quality time met uw kinderen te delen.  

U kunt hen laten kennismaken met de geneugten van de natuur en hun nieuwsgierigheid prikkelen. Je kunt je klassiekers over sterrenbeelden en astronomie herlezen, en je beroemde telescoop tevoorschijn halen. Neem gerust een verrekijker mee om de diertjes in uw tuin te observeren.  

Maar je kunt nog verder gaan... Waarom geen kleine uitdagingen rond het thema natuur organiseren, herbariums maken, of een schattenjacht organiseren? Laat je fantasie de vrije loop!  

Als je meer een kunstliefhebber bent, aarzel dan niet om je gitaar te pakken. Je kunt ook kleine sportuitdagingen bouwen, bordspelletjes organiseren, of enge verhalen vertellen bij het licht van een enge fakkel!

Plan een heerlijke avontuurlijke maaltijd

Tijdens uw kampeertrip zult u slapen, plezier maken, maar ook eten! En met kinderen, kun je niet met lege handen vertrekken! Neem al het nodige keukengerei mee, zonder uw keuken te verplaatsen. Neem een kooktoestel, bestek, waterflessen, campingbekers en een warme drank mee.  

Als het op maaltijden aankomt, denk dan aan kamperen! U kunt een heerlijke picknick organiseren, met fruit, sandwiches, marshmallows of chips. Maak tijdens het bereiden van de maaltijden van de gelegenheid gebruik om de taken te verdelen en moedig uw kinderen aan zelfstandiger te zijn. Kamperen draait om elkaar helpen en delen!

Je hoeft niet het hele land door te reizen of al je spaargeld uit te geven aan familieavonturen! Soms is een eenvoudig kampeertochtje met het gezin in de tuin alles wat u nodig hebt om er even tussenuit te gaan en een leuke tijd met uw kinderen te hebben. Zo, klaar om je tent op te zetten?