Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

10 tips voor jonge sporters

Gepubliceerd op 7/06/2021 Gepost door Lara
sport enfant

De zon komt weer tevoorschijn, en daarmee ook voetbalwedstrijden, fietstochten in het bos en allerlei buitensportactiviteiten.

Het hele gezin verheugt zich op plezier op het gazon of in het park, op het strand of op de tennisbaan.

Lichamelijke activiteit betekent natuurlijk ook voorbereiding en aandacht voor het lichaam. Aangezien kinderen hier niet noodzakelijk over nadenken, is het aan de ouders om hiervoor te zorgen.

Hier zijn 10 tips voor beginnende sporters!

1. Een goed ontbijt is essentieel als de kleintjes een dagje gaan sporten.  Indien mogelijk met fruit en een evenwichtige mix van voedingsmiddelen, maar droom niet, ze gaan hun chocoladebrood niet inruilen voor noten...

2. Controleer voor vertrek of alles in de tas zit! Vergeet niet wat verband en een tube Arnigel voor eventuele blauwe plekken.

3. Drink water! Op elk moment, voor, tijdens en na de inspanning! Vooral als je je onder de zon begeeft, is het essentieel.

4. Begin langzaam met een kleine warming-up. Dit wordt correct gedaan in sportclubs, als een team, maar het wordt zelden thuis gedaan.

5. Zorg voor de juiste uitrusting: schoenen in de juiste maat, kleren die aan het seizoen zijn aangepast en comfortabel zitten, en de mooiste glimlach!

6. Luister naar de trainer en doe niet wat je wilt doen! Dat is waar sport om draait: luisteren en discipline.

7. Respecteer de ouderen en de jongeren, want iedereen kan iets leren van de anderen. Altijd.

8. Amuseer jullie! Dat papa van voetbal houdt, betekent niet dat het jongste kind de nieuwe Ronaldo moet worden. Je moet van sport houden!

9. Het maakt niet uit of je eerste of laatste bent! Wat belangrijk is, is plezier maken!

10. En tenslotte is het na het sporten belangrijk om je te bedekken: een koel briesje op een bezweet hoofd en een verkoudheid is gegarandeerd.

Er zijn natuurlijk nog 1001 andere tips om te volgen als het op sporten aankomt, zoals goed slapen en regelmatige uren aanhouden, maar het belangrijkste is volgens ons dat de kinderen plezier hebben en de waarden van wederzijdse hulp en respect voor regels leren!

Andere artikels In de rubriek Gezondheid

Ons praktische advies om uw kind tegen de zon te beschermen

De zomer staat voor de deur en het is tijd om u te herinneren aan de juiste dingen die u moet doen om uw kind tegen de zon te beschermen.

Lees meer
First aid kit article

Eerste Hulp Kit: De Little Mustard's benodigdheden

Of het nu gaat om dagelijkse verzorging of om kleine ongelukjes tijdens een familie-uitstapje, het is van essentieel belang om een EHBO-doos te hebben met basismedicijnen en -producten om kleine wondjes te behandelen.

Lees meer