Gezondheid

10 tips om de waterpokken bij uw kind te verlichten

Design sans titre

Waterpokken is een veel voorkomende kinderziekte die huiduitslag en jeuk veroorzaakt. Het is meestal mild, maar kan bijzonder ongemakkelijk zijn voor peuters. Gelukkig zijn er eenvoudige tips om hen door deze tijd heen te helpen. Hier zijn 10 effectieve tips om de waterpokken symptomen van je kind te verlichten!

Geef je kind een havermoutbadje

Colloïdale havermout, verkrijgbaar bij de meeste apotheken, is ideaal om de waterpokken symptomen van je kind te verlichten. Voeg twee kopjes toe aan het badwater van uw kind. Laat hem vervolgens 15 tot 20 minuten baden.

Gebruik calaminelotion

Om de jeuk van je kind te verlichten, kun je ook calaminelotion gebruiken. Het helpt ontstekingen en irritatie te verminderen. Breng het gewoon rechtstreeks op de uitslag aan.

Gebruik koele kompressen

Is de huid van je kind jeukerig en kriebelig? Aarzel dan niet om hem een pauze te gunnen met koele kompressen. Week ze in koud water en breng ze 10 tot 15 minuten rechtstreeks op de uitslag aan.

Knip de nagels van uw kind

Waterpokken betekent natuurlijk meer of minder hevige jeuk. Om te voorkomen dat uw kind zich bezeert, moet u ervoor zorgen dat hij zijn nagels laat knippen. Denk eraan dat lange vingernagels de zweertjes kunnen verergeren en infecties kunnen veroorzaken.

Geef uw kind katoenen kleding

Kies voor zachte katoenen kleding om het gevoel van huidirritatie te verminderen. Vermijd nauwsluitende of synthetische kleding, die de uitslag kan verergeren. Uw kind moet zich prettig voelen in loszittende kleding.

Houd uw kind koel

Zoals u zich kunt voorstellen gaan warmte en een jeukende huid niet samen. Om de irritatie te verzachten, houdt u uw kind koel en in de schaduw. Zet hem in een goed geventileerde kamer met voldoende luchtcirculatie.

Gebruik katoenen handschoenen aan uw handen

Kan je kind niet stoppen met krabben en ben je bang dat hij zich bezeert? Stel voor om katoenen handschoenen te dragen. Deze kleine accessoires zijn zacht voor de huid en helpen verdere irritatie te voorkomen.

Geef uw kind antihistaminica

Bij ondraaglijke jeuk kunnen antihistaminica helpen en de ontsteking van de huid verminderen. Maar wees voorzichtig: geef geen zelfmedicatie! Voordat u ze aan uw kind geeft, moet u altijd uw arts raadplegen.

Geef uw kind koud voedsel

Om het comfort van uw kind te verbeteren, is het belangrijk om hem/haar koel te houden. Maar u kunt uw kind ook voedsel geven dat aangepast is aan zijn gezondheid. Vermijd om uw kind heet en gekruid voedsel te geven. Kies in plaats daarvan voor koud en mild voedsel.

Blijf uit de buurt van besmette mense

Een laatste advies betreft de preventie van waterpokken. Zoals u weet, zijn waterpokken een zeer besmettelijke ziekte. Het is daarom belangrijk om besmette mensen te vermijden om het risico om de ziekte op te lopen te verkleinen. Als uw kind al besmet is, vermijd dan contact met andere kinderen totdat het hersteld is.

 

Waterpokken zijn vaak een moeilijke tijd voor kinderen, met ongemak en jeuk. Gelukkig is het tijdelijk... Aarzel niet om onze tien tips toe te passen om de waterpokken bij uw kind te verlichten. En als u vragen of zorgen hebt, aarzel dan niet om uw arts te raadplegen!