Drie om te doen
Feest

Goed plan: 4 creatieve, ethische en grappige kerstbomen

noel dyi

Warm en magisch, de eindejaarsfeesten bieden een geweldige kans om de medeplichtigheid van het gezin te vergroten. Maar om de magie van Kerstmis mee naar huis te nemen, is er geen sprake van het overslaan van de beroemde kerstboom. Wat dacht je dit jaar van het combineren van gezelligheid, creativiteit en ecologie ? Licht op 4 creatieve kerstbomen om te ontwerpen en te versieren met je sping in't veld !

Pallets, drijfhout : de diy houten spar

Om originele ideeën voor diy kerstbomen te vinden, aarzel dan niet om een kijkje te nemen op Pinterest. Le Petit Moutard heeft het voor u gedaan en onthult de belangrijkste trends in kerstdecoratie.

In deze decembermaand hebben houten dennenbomen de wind in de zeilen. Zowel ecologisch als esthetisch, brengen ze graag een vleugje pep en originaliteit in de decoratie van het huis. Om uw kerst-diy tot een succes te maken, aarzel dan niet om pallethout of gerecycled drijfhout te gebruiken.

Haal je spoelen touw uit en vertrouw op een duidelijke tutorial. Zodra je mooie boom staat, haal je je lichtgevende ballen, slingers, pailletten en andere mooie kerstversieringen tevoorschijn. Voor je grote mosterd (en voor jou) is dit een geweldig idee voor creatieve, feestelijke en originele activiteiten !

De Montessori kerstboom : aan te passen met peuters

Ken jij Montessori pedagogiek? Het is een methode die alle alledaagse gebaren beschouwt als kansen om te groeien en de peuter vooruit te helpen. Montessori-activiteiten zijn gericht op het stimuleren van de autonomie en het vrije leren van het kind, door middel van spel.

De activiteit van het personaliseren en versieren van de kerstboom is ideaal om je peuter te stimuleren. Montessori kerstbomen zijn meestal gemaakt van zacht vilt. Het kind kan de decoratieve elementen (krassen ) kiezen die hij leuk vindt en deze aan de boom hangen

Een kerstman, sneeuwvlokken, engelen, sneeuwpoppen, linten of kerstcadeaus , het is aan hem. Laat hem zijn persoonlijkheid laten gelden !

De decoratieve kartonnen boom : recycling voor een milieuvriendelijke kerst

Voor de feestdagen willen sommige gezinnen de ware geest van Kerstmis vinden. En om dit te doen, gaat er niets boven een creatieve workshop gedeeld met geliefden. Het ontwerp van een zelfgemaakte boom is een moment van gedeeld plezier, waardoor creativiteit en medeplichtigheid kunnen worden ontwikkeld.

Als houten modellen het genot zijn van liefhebbers van "creatieve hobby's" en handmatige activiteiten, zijn kartonnen dennenbomen net zo aantrekkelijk. Met deze kunstmatige maar niet minder charmante boom realiseer je een kerstversiering van karakter, naar jouw beeld. 

Betrek je kinderen zoveel mogelijk en gebruik je fantasie. Wilt u kerstkransen, veelkleurige dennenappels, gouden hanglampen , lichtslingers of strass steentjes ? Laat los en trakteer uzelf op een vrolijk kerstfeest !

De Lego kerstboom : een ongelooflijk familieproject

Houden je spring in't veld van bouwspeelgoed? Heb je thuis geen kleine kinderen? Le Petit Moutard brengt je op het idee voor een boom om jezelf ultra stijlvol te maken: een boom die volledig in Lego is ontworpen!

Natuurlijk, om deze prestatie te bereiken, heb je uren geduld en een hele reeks kleine stenen nodig. Maar uiteindelijk zullen uw inspanningen hun vruchten afwerpen! Stel je de gezichten van je gasten en je entourage voor wanneer ze nadenken over het eindresultaat ...

Om nog maar te zwijgen van het plezier van uw kinderen om dit magische gebouw samen met u te bouwen! Beleef creatieve en betoverende kerstfeesten! 

Op het gebied van decoratie-ideeën krijgen creatieve en doe-het-zelf kerstbomen steeds meer volgers. Naast dat ze ecologisch zijn , creëren ze een warme sfeer en sublimeren ze interieurs.