Drie om te doen
Terug naar school

Onze 5 tips voor goedkope schoolbenodigdheden

pexels-olia-danilevich-5088009

U wilt uw kind zeker in de best mogelijke omstandigheden brengen om het jaar goed te beginnen. En dat begint met de aanschaf van schoolbenodigdheden van goede kwaliteit. Helaas is het budget per kind voor het begin van het schooljaar in de loop der jaren gestaag gestegen. Wilt u de juiste apparatuur kopen zonder de bank te breken? Hier zijn onze 5 tips voor goedkope schoolbenodigdheden!

Regel 1: koop geen schoolspullen op het laatste moment!

Maakt u zich zorgen dat u dit jaar weer een fortuin uitgeeft aan de schoolspullen van uw kind? Het is begrijpelijk! De start van het nieuwe schooljaar gaat vaak gepaard met grote uitgaven. Maar maak je geen zorgen: er zijn ingenieuze oplossingen om je te helpen een beetje te besparen op je bankrekening.

Om jezelf uit te rusten zonder de bank te breken, trap niet in de klassieke val... Anticipeer zo veel mogelijk op uw aankopen! De ideale tijd om te winkelen is tijdens de feestdagen, in juli of de eerste twee weken van augustus.

Door op tijd te komen, kunt u de eindeloze rijen vermijden. Maar bovenal: u profiteert van betere prijzen en geweldige promoties. Het is het waard om een uur van je vrije tijd op te offeren, nietwaar?

Regel 2: sorteer en recycle je oude voorraden

Om goedkoop schoolmateriaal te krijgen, vermijd je best onnodige aankopen. Neem de tijd om een lijst te maken en je lades te sorteren.

Pennen, schriften, vellen papier, tubes lijm of kleurpotloden, u hebt waarschijnlijk al materiaal dat nog functioneel is. Hergebruik alles wat je kunt!

Waarom gebruik je gebruikte notitieboekjes niet als kladblaadjes? Soms moeten potloodetuis en ordners gewoon een beetje schoongemaakt worden om hun vroegere charme terug te krijgen. Herstellen is de sleutel!

Regel 3: koop voorraden zonder je kinderen

Schoolbenodigdheden kopen is vaak een hele klus. Je moet nee zeggen tegen sommige grillen van je kinderen en toegeven aan andere, terwijl je financiële ondergang vermijdt. Een echte hindernisbaan!  

Om uw portefeuille te beschermen, laat u uw kinderen thuis en gaat u alleen. U kunt hen altijd aanbieden één of twee voorwerpen te kiezen, zoals hun agenda, rugzak of kit.  

Maar voor de rest, hou je hoofd koel. Geen overbodige en te dure marketing accessoires meer! Aarzel niet om online te kopen om aanbiedingen te vergelijken, of ga naar gespecialiseerde winkels.  

Regel 4: ga voor tweedehands goederen en groepsaankopen

Steeds meer gezinnen doen een beroep op tweedehands aankopen. En dat is niet voor niets: het is een uitstekende manier om geld te besparen en milieuvriendelijk te zijn. Om je schoolspullen te vinden, kijk je op tweedehands sites zoals Leboncoin, Vinted of Rakuten.  

U kunt het ook aan uw buren of vrienden vragen. Misschien kunt u materialen van goede kwaliteit redden of voorraden ruilen.  

Een andere manier om de kosten van de terugkeer naar school te drukken, is groepsaankopen te doen. Aarzel niet om samen te investeren in loten, via een oudervereniging of met gezinnen die u kent. Tot slot: als u een rekenmachine nodig hebt, kies dan voor gereviseerde exemplaren!

Regel 5: investeer in duurzame benodigdheden die waar voor hun geld bieden

Je bent misschien geneigd om voor de goedkoopste schoolbenodigdheden te gaan? Dit is een slecht idee! Deze producten lijken misschien aantrekkelijk, maar ze zullen u binnen korte tijd weer doen kopen.  

Om geld te besparen, kiest u voor goede apparatuur. Ga voor duurzame, hervulbare en herbruikbare producten! Kies voor mechanische potloden, vulpennen, en materiaal van hout en metaal. Denk op lange termijn!

Bent u op zoek naar goede deals, tips en advies over hoe u goedkope benodigdheden kunt vinden? Van tweedehands kopen, tot recycleren, tot groepsaankopen, wees georganiseerd en denk vooruit! Wat vind je van onze ideeën?