Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Klaar voor de Sint?

Gepubliceerd op 29/11/2017 Gepost door FB
sinterklaas

Twee weken geleden kwam de Sint met zijn stoomboot aan uit Spanje. Sinds hij in ons landje vertoeft, heeft de goedheilig man nog niet bepaald stil gezeten. Hij doorkruist het hele land om tekeningen en brieven in ontvangst te nemen en om uit te zoeken of alle kinderen wel braaf geweest zijn het afgelopen jaar.

Zijn jullie helemaal klaar voor Sinterklaas? Op heel wat plekjes kan je de Sint en Zwarte Piet nog ontmoeten deze week. Daarnaast zijn er nog een paar anderen leuke activiteiten die je helemaal in de sfeer van de Sint brengen. Wij zetten de leukste op een rijtje!

1. Spiekpietjes Expo in Oostende, Antwerpen en Mechelen

Kennen jullie de Spiekpietjes al? Elk jaar bij het vallen van de blaadjes trekken de allerkleinste helpertjes van Sinterklaas de wereld rond. Daar zoeken ze uit wie er lief is geweest en wat er op de verlanglijstjes van de kinderen staat. 

Ook dit jaar kunnen kinderen weer op zoek naar de Spiekpietjes. In Fort Napoleon in Oostende, in het oude postkantoor op de Antwerpse Groenplaats en in het stadhuis van Mechelen. 

Meer info over deze drie Spiekpietsjes Expo's vind je op de website

2. Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer

Ook dit jaar worden we getrakteerd op een prachtige, meeslepende Sinterklaasfilm. In "Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer" maken we kennis met de tienjarige Bloem die helemaal gek is op het paard van Sinterklaas. Wanneer ze na verschillende pogingen Sinterklaas zo ver krijgt dat ze op zijn paard Amerigo mag rijden, gebeurt er iets verschrikkelijks. Tijdens een ritje buiten het kasteel verliest Amerigo een van zijn hoefijzers. Het paard van Sinterklaas heeft geen normale hoefijzers, maar gouden hoefijzers. Zonder de magische hoefijzers kan Amerigo de daken niet op. Sinterklaas wil zijn pieten niet ongerust maken en start samen met Bloem een zoektocht. Zouden ze het hoefijzer op tijd vinden of kan pakjesavond dit jaar niet doorgaan...? 

Meer weten over de film? Surf even naar de cinema-pagina op onze website. 

3. Op de stoomtrein met de Sint

Zoals elk jaar komen Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten ook op bezoek in het Stoomcentrum Maldegem. Op 2 en 3 december kan je samen met de Sint op een echte stoomtrein stappen. De Zwarte Pieten zorgen gegarandeerd voor een animatie en snoepgoed.

Om 14u15 komt de heilige man aan te Maldegem met zijn persoonlijke trein. Terwijl de kinderen hem verwelkomen krijgen de ouders een lekker drankje aangeboden. Om 14.30u vertrekt de Stoomtrein naar Eeklo. Tijdens deze rit krijgt elk kind een flink gevulde geschenkenzak en maakt de Sint tijd voor de kinderwensen en een foto. De rijtuigen zijn gezellig verwarmd en er is een bar aan boord. De trein is terug in Maldegem rond 16u30u.

Opgelet: online reserveren is verplicht. Surf snel naar de website om je plekje op de trein te reserveren. 

Andere artikels In de rubriek Familie-uitjes

winter efteling

Een magisch verblijf in de Winter Efteling

Duizenden twinkelende lichtjes, winterse lekkernijen, vreugdevuren en besneeuwde dennenbomen. In de Winter Efteling voelen de koudste dagen van het jaar het warmst aan!

Lees meer
planckendael

Drie om te doen - Eindejaarsweekend

Het jaar afronden met een knaller van een weekend? Bij ons ben je aan het juiste adres. We delen graag onze drie tips voor het laatste weekend van het jaar.

Lees meer
Lees ook
Drie om te doen van deze maand
Archieven

Maanden

Jaren