Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Een onvergetelijk verjaardagsfeestje

Gepubliceerd op 22/01/2018 Gepost door FB
verjaardagsfeestjes

Binnenkort blaast jouw zoon of dochter alweer een kaarsje meer uit. En daar hoort naar goede gewoonte een spetterend verjaardagsfeestje bij. Heb je dit jaar geen zin om je huis om te bouwen tot een kinderparadijs, een hele namiddag een hoop kinderen te entertainen om vervolgens na afloop nog urenlang op te ruimen? Dan is een verjaardagsfeestje buitenshuis een goed alternatief.

Er zijn vandaag heel wat originele plekjes waar je kinderen samen hun vriendjes en vriendinnetjes hun verjaardag kunnen vieren. Vaak is er niet alleen een spetterende activiteit voorzien, maar wordt het jonge volkje ook getrakteerd op een lekker kidsproof hapje en drankje.

Klinkt goed? Wij gingen op zoek naar een paar originele locaties voor een verjaardagsfeestje buitenshuis en delen meteen onze favorieten met jou. 

Ravotten in de binnenspeeltuin

Een binnenspeeltuin is een waar kinderparadijs. Spelen, ravotten, rennen, klimmen, rondkruipen, verstoppertje spelen of voetballen… het kan er allemaal!

Ondertussen vind je overal in Vlaanderen leuke binnenspeeltuinen, maar Kids Valley in Park Molenheide bij Houthalen-Helchteren blijft onze favoriet. Met maar liefst 7.500 m2 vol kleurrijke speeltoestellen, klimtorens, glijbanen en zelfs een go-cart piste staat Kids Valley garant voor uren speelplezier. Wanneer je kinderen moe zijn val al dat klimmen, klauteren en springen, kunnen ze even tot rust komen in de kindercinema.

Nood aan nog meer variatie? Kids Valley maakt deel uit van het indoor dagattractieland Saraland. Je vindt hier ook Aquapolis, een magisch kabouterbad met 4 snelle glijbanen en De Mijn, de grootste indoor minigolf van Europa.

Meer weten over een verjaardagsfeestje in Saraland?
Check de website.

Een beestige verjaardag

Kinderen en dieren, dat is een gouden combinatie. Niet alleen in ZOO Antwerpen en Planckendael kan je je verjaardag vieren met je vriendjes en een hele beestenbende. Ook heel wat kinderboerderijen zetten de poort van het erf graag voor jullie open.

In het Limburgse Bocholt kan je terecht bij Farmfun voor een kei-koe-le verjaardag. Kinderen kunnen hier buiten ravotten en spelen in het stro, maar ook een echte koe melken en de kalfjes  en pony’s aaien.  Een luxe huifkar met muziekinstallatie neemt je mee voor een swingend ritje op het erf! Eén ding staat vast: over dit verjaardagsfeestje zal nog lang nagepraat worden op de speelplaats!

Wil jij een feestje organiseren in Farmfun?
Neem een kijkje op de website.

Een sportief feestje

Sportieve kinderen worden in het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos in Brasschaat getrakteerd op een onvergetelijk verjaardagsfeestje! Het aanbod is er zelfs zo groot dat je best elke dag jarig zou willen zijn.

Voor de jongste jarigen zijn de themafeestjes stuk voor stuk echte aanraders. Je kan je verjaardag vieren als een sportieve ridder of prinses, maar ook als een coole kikker. Iets oudere kinderen gaan de avontuurlijke toer op tijdens een spannend lasergame of een initiatie muurklimmen en boogschieten of een indrukwekkend hoogteparcours.

Weer op krachten komen doe je in de gezellige cafetaria waar je kan genieten van een smulmenu met frietjes, pannenkoeken of hotdogs aan een versierde feesttafel!

Klaar voor een sportieve verjaardag? Dan moet je in Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos zijn. Kies jouw verjaardagsfeestje uit om de website.

Een feestje voor bollebozen

Ook in Technopolis kunnen kinderen hun verjaardag vieren, dat is wetenschappe-leuk! Met één van de originele Pretlabs wordt het een onvergetelijk feest. Een edutainer van Technopolis voert samen met het feestgezelschap de leukste experimenten uit. Leuk en leerrijk!

Er zijn verschillende Pretlabs, voor kinderen van 5 tot 12 jaar en natuurlijk kunnen jullie ook vrij rondlopen in Technopolis en alle opstellingen en proefjes zelf uitproberen.

Lijkt zo’n wetenschappe-leuk feest je wel wat? Check dan snel op de website van Technopolis hoe je je feestje plant! 

Kunstzinnige verjaardag

Ook heel wat musea pakken uit met een verrassend kinderprogramma. De werken worden gepresenteerd op kindermaat en natuurlijk is er nadien ook tijd om de eigen creativiteit de vrije loop te laten. Zo maak je van je verjaardag een onvergetelijk meesterwerk!

Het Gentse SMAK is één van die musea waar je terecht kan voor een kunstzinnig feestje. Tijdens een rondleiding op kindermaat met een echte museumgids krijgen de jarige en zijn vriendjes allerlei spannende opdrachten voorgeschoteld en ontdekken ze het geheim achter de kunstwerken die ze op hun pad kruisen.

Meer weten over de verjaardagsfeestjes in het SMAK? Jouw zoektocht begint op de website van het museum! 

Andere artikels In de rubriek Verjaardag

Zazie

Zazie op zondag

Nu het buiten weer kouder wordt, zoeken we graag de knusse warmte van een bioscoopzaal op. Daarom pakt Cinema Zuid één zondag per maand uit met twee heerlijke kinderfilms.

Lees meer
Verjaardagsfeestje

Originele verjaardagsfeestjes

Voor een kind is zijn of haar verjaardag een dag om een heel jaar lang naar uit te kijken. Met origineel feestje maak je die dag nog specialer!

Lees meer