Verjaardag

10 ideeën voor verjaardagsfeestjes voor kinderen van 7 tot 12 jaar

10 ideeën voor verjaardagsfeestjes voor kinderen van 7 tot 12 jaar

Als ouders willen we dat onze kinderen onvergetelijke verjaardagsfeestjes hebben. Staat je kind op het punt een nieuw kaarsje uit te blazen? Ben je op zoek naar inspiratie om hen te helpen gelukkige, blijvende herinneringen te maken? Om deze gebeurtenis onvergetelijk te maken, moet je natuurlijk leuke en stimulerende activiteiten plannen die al je gasten zullen aanspreken. Hier zijn 10 ideeën voor activiteiten die ideaal zijn voor het verjaardagsfeestje van een kind van 7 tot 12 jaar!

Organiseer een schattenjacht

Wil je een vleugje plezier en gezelligheid toevoegen aan het verjaardagsfeestje van je kleintje? Organiseer een schattenjacht in de tuin of in je huis. Bereid raadsels en aanwijzingen voor die leiden naar kleine cadeautjes of een uiteindelijke schat. Je kunt de kinderen in teams verdelen om de competitie op te voeren en teamwork aan te moedigen.

Organiseer een creatieve workshop

Ontspannende en leuke manuele activiteiten worden altijd gewaardeerd door kinderen. Waarom organiseer je geen knutselworkshop op het verjaardagsfeestje van je kind? Zij en hun gasten zullen dolblij zijn met het maken van verjaardagskaarten, sieraden, maskers of voorwerpen van klei. Laat hun fantasie de vrije loop en moedig ze aan om hun creaties mee naar huis te nemen als aandenken aan het feestje.

Bied buitenspelletjes aan

Als je genoeg ruimte hebt, aarzel dan niet om buitenspelletjes te organiseren. Je kunt zaklopen, estafettespellen, frisbeeën, voetballen of basketballen. Deze fysieke activiteiten zijn uitstekend om kinderen actief te houden en ze energie te laten verbranden terwijl ze plezier maken.

Organiseer een discofeest

Er gaat niets boven een discofeest om de stemming erin te brengen. Als je wilt, kun je een dansvloer opzetten met kleurrijke lichten en levendige muziek. De kinderen zullen het geweldig vinden om te swingen en hun danspasjes te laten zien. Wil je ze nog meer vermaken? Waarom bied je ze geen leuke dansspelletjes aan zoals "het muzikale standbeeld"? Je kunt ook een rook- of bellenmachine huren. Zo creëer je een feestelijke sfeer die de geschiedenis in zal gaan. 

Een poppenkastvoorstelling voorbereiden

Als je in een creatieve bui bent, kun je een korte poppenkastvoorstelling met een grappig verhaal voorbereiden. Voel je vrij om je eigen poppen te maken of gebruik poppen uit de winkel. De kinderen zullen graag naar de show kijken en misschien zelfs meedoen als enthousiaste toeschouwers.

Organiseer een kookworkshop

Een ander leuk idee is om een creatieve kookworkshop te organiseren. De gasten van je mosterd vinden het misschien leuk om hun eigen cupcakes, koekjes of pizza's te maken en te versieren.

Zorg ervoor dat je rekening houdt met eventuele voedselallergieën en kies voor eenvoudige, veilige ingrediënten.

Plan een filmavond 

Het is algemeen bekend: grote kinderen kijken graag een goede film met vrienden. Voor de verjaardag van je kind kun je misschien een bioscoophoek inrichten met een scherm en een projector? Je kunt natuurlijk ook je televisie gebruiken. Vergeet niet om kussens en dekens te voorzien voor extra comfort. Kies een film die geschikt is voor jouw leeftijd en vergeet de popcorn, snoep en drankjes niet. Bioscoopsfeer gegarandeerd!

Organiseer een ontsnappingsspel

Houdt je kind van uitdagingen? Je kunt een ontsnappingsspel organiseren dat is aangepast aan hun leeftijd. Je kunt bijvoorbeeld een reeks puzzels en raadsels maken die je moet oplossen om uit een fictieve kamer te "ontsnappen". Dit is een geweldig idee voor een activiteit om het denkvermogen en de samenwerkingsvaardigheden van je kleintjes te stimuleren!

Kies voor een thema-activiteit

Waarom zou je geen rekening houden met de interesses van je kind als je een verjaardagsfeestje met een thema organiseert? Je hoeft alleen maar spelletjes en activiteiten te kiezen die bij het thema passen. Dat kunnen superhelden, piraten of prinsessen zijn. Je kunt de kinderen ook uitnodigen om zich te verkleden, zodat ze helemaal opgaan in de wereld van hun dromen.

Huur een visagist in 

Spring in 't Veld heeft nog een laatste idee voor een onvergetelijke activiteit: huur een professionele visagist in. Deze specialist kan de kinderen even leuke als creatieve gezichten bezorgen. Ze zullen graag in de huid kruipen van hun favoriete personages. Waarschuwing: schminkproducten moeten geschikt zijn voor de gevoelige huid van kinderen om allergische reacties te voorkomen. Wees dus voorzichtig!

Welke activiteiten je ook kiest, houd rekening met de interesses en voorkeuren van je kind. En vooral: zorg ervoor dat iedereen zich in alle veiligheid vermaakt. Door een leuk en origineel verjaardagsfeestje te plannen, geef je je kind dierbare herinneringen en ongelooflijke momenten van geluk.