Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

5 regenachtige dag activiteiten

Gepubliceerd op 22/06/2021 Gepost door Priscilla

"Het regent, het is nat, het is een kikkerfeest! "Wat doe je met je kinderen als het regent? Hier zijn 5 tips om je kinderen bezig te houden op een regenachtige dag.

Ambachtelijke workshop op het programma

Wat dacht je van een workshop zoutdeeg ter afwisseling van de traditionele boetseerklei? Stel uw kind voor dat hij of zij een portret van u maakt. Lachen gegarandeerd! Waarom maak je geen afdruk van zijn hand of voet? Een leuk souvenir om te houden of om aan grootouders te geven. Alle ideeën zijn goed om een middag mee bezig te zijn. Gebruik koekjesvormpjes in de vorm van een hart, een ster of een kerstboom! Als je ze eenmaal in de oven hebt gedaan, hoef je ze alleen nog maar te beschilderen met gouache of acrylverf of te versieren met glitters.

Recept:

2 glazen bloem
1 glas fijn zout
1 glas warm water
Doe de bloem, het zout en het water in een kom en meng met de hand en/of met een lepel. Vorm een bal met je vingers. Het deeg mag niet kleverig zijn. Voeg indien nodig bloem toe als het plakkerig is. Het deeg is eindelijk klaar voor plezier.
Als je klaar bent, zet je je creaties in de oven voor ongeveer een uur op 100°. Laat het afkoelen en versier het dan.
Vanaf 3 jaar oud.

Banketbakkerij in de keuken

Bij Le Petit Moutard, houden we van koken! De keuken in gaan als het regent is een goed excuus! Deze week bieden wij u het recept voor onze yoghurttaart.

Ingrediënten:

1 pot gewone yoghurt
1 pot basterdsuiker
2 potten bloem
1/2 pot bruine suiker
3 eieren
1/2 zakje gist
2 snufjes zout
Verwarm je oven voor op 180°C. Giet de yoghurt, de suikers en de eieren in een kom. Meng alles door elkaar. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout erdoor. Beboter de vorm en giet het beslag erin. Bak de yoghurt cake gedurende 30 minuten. Snel en makkelijk, toch?

Cultureel bezoek

Wat als u van dit slechte weer gebruik zou maken om een museum of een tentoonstelling te bezoeken? Aarzel niet om het programma op onze site te bekijken of om de sites van de musea in uw buurt te bezoeken. Het meest succesvolle is het Kindermuseum in Brussel. U vindt er tentoonstellingen die ludiek, educatief en participatief zijn. De nadruk ligt ook op de ouder-kind dialoog.

Yoga of meditatie sessie

Profiteer van een rustig moment om uw kind kennis te laten maken met de geneugten van meditatie en yoga. U vindt er boeken die u stap voor stap wegwijs maken, maar ook video's om uw kind kennis te laten maken met deze activiteiten, ideaal voor het lichaamsbewustzijn. Door regelmatig yoga te beoefenen, zal hij aan zijn lenigheid en evenwicht werken. Aan de andere kant zult u ook kunnen anticiperen op mogelijke houdingsproblemen.

Thuis een boomhut maken

Kinderen houden van verstopplekken zoeken! Le Petit Moutard nodigt u uit om uw kind uit te dagen een boomhut te maken in zijn kamer, met of zonder u. Hij zal een maximum aan lakens, dekens en kussens nodig hebben. Als je dozen hebt, is het nog beter. Wanneer de magie gebeurt, zult u sterren zien in de ogen van uw kind. U kunt het geheel afmaken met een lichtslinger. Stuur ons een foto van je creaties ;-)

Veel plezier.

 

Andere artikels In de rubriek Gezinsleven

Het milieubewustzijn van uw kind verhogen

Ecologie is een onderwerp dat steeds meer belangstelling wekt bij onze kinderen. Om uw kind respect voor het milieu bij te brengen, is het belangrijk hem of haar bewust te maken van eenvoudige gebaren die een groot verschil kunnen maken. Hier is een herinnering van deze alledaagse reflexen.

Lees meer

Mijn kleine Morpheus, meditatie doos

Mijn kleine Morpheus, een doos met 192 verschillende meditaties geschreven door professionals om uw kinderen te ontspannen. Een losgeslagen innovatie zonder golven of scherm!

Lees meer