Familie uitjes

Karten met het gezin: waar en hoe?

pexels-alex-andrews-861464

Zijn uw kinderen waaghalzen, op zoek naar actie, adrenaline en sensatie? Paintball, lasergame of bowling, er is geen tekort aan activiteiten om hen tevreden te stellen. Wil je iets anders proberen? Laat ze kennismaken met het plezier van autorijden door als gezin te gaan karten! Spring In't Veld vertelt u alles wat u moet weten over deze motorsport! 

Karten: wat zijn de voordelen?  

Om verjaardagen of vrijgezellenfeesten te vieren, of om de routine te doorbreken, is karten de ideale activiteit. Deze mechanische sport kan worden beoefend met collega's, vrienden of familie. Vriendelijk en leuk, het laat je het maximale uit de spanning halen.  

Voor volwassenen, tieners of kinderen, het kan zowel binnen als buiten worden beoefend. Aan het stuur van hun karts rijden de coureurs over uitgebreide kartcircuits, afgewisseld door rechte stukken en bochten. 

Benieuwd wat karten voor uw gezin kan betekenen? Hier zijn enkele goede redenen om mee te doen:  

- teamgeest en medeplichtigheid ontwikkelen ;  

- om de smaak voor uitdaging op te wekken, om te leren over je grenzen te gaan;  

- om adrenaline en goed humeur te tanken;  

- het vergroten van zelfvertrouwen, leren omgaan met stress;  

- het vermogen tot concentratie en anticipatie ontwikkelen; 

- psychomotorische reflexen en uithoudingsvermogen versterken. 

Is uw kind ouder dan 7 jaar? Bent u op zoek naar een origineel idee om hun verjaardag te vieren? Veel merken bieden speciale "kinderverjaardag" pakketten aan. Geniet van een unieke ervaring! 

Geografie, grootte, veiligheid, prijs: hoe ga je karten met je gezin?  

Wilt u uw kinderen kennis laten maken met de geneugten van het circuit? Maar je hebt een vraag: is karten gevaarlijk? Maak je geen zorgen: je kunt in alle veiligheid van deze mechanische sport genieten, zolang je de regels respecteert.  

Om alleen te rijden moeten kinderen ouder zijn dan 6/7 jaar en langer dan 1.30m. Kinderen tussen 4 en 6/7 jaar mogen echter passagiers zijn in een tweezitter die door een volwassene wordt bestuurd. Waarschuwing: karten is een indrukwekkende activiteit, die niet voor iedereen geschikt is. Om ervan te genieten moet je niet bang zijn voor snelheid, lawaai en gewaagde manoeuvres.  

Alvorens de baan op te gaan, is het essentieel om goed uitgerust te zijn. Volledig pak, handschoenen, schoenen en helm, geen sprake van vertrekken zonder voorzorgsmaatregelen! Wat de prijzen betreft, moet u weten dat de prijzen per kartingcomplex sterk verschillen. Reken op 10 tot 20 euro voor een sessie van tien minuten. 

Waar karten in Frankrijk en België?  

In België is er geen gebrek aan goede adressen. Hier volgt een overzicht van de 10 beste Belgische kartbanen:  

- Karting Eupen (Eupen);  

- City Kart (Brussel);  

- de RACB Karting de Spa-Francorchamps (Stavelot); 

- Oldies racing (Wavre)

- Simone Motor karting (La Louvière); 

- Querci karting (Luik) ; 

- karting des Fagnes (Couvin) ;  

- Bouillon karting (Bouillon); 

- JPR Belgium karting (Sint-Niklaas). 

Er gaat niets boven familiekarten voor spanning en plezier. Ben je op zoek naar andere kartbanen bij jou in de buurt? Gebruik de zoekfunctie van Spring In't Veld! Op jullie skelters, klaar, af!