Bowling in Hasselt

Ontdek een breed scala aan bowling dichtbij Hasselt, recent bijgewerkt en binnen handbereik. Gebruik onze speciale zoekfunctie om gemakkelijk de beste bowling bij jou in de buurt te ontdekken. Vind snel en efficiënt de perfecte activiteit voor uw kinderen.
 

Bowling, een leuke gezinsactiviteit


Om uw middagen, avonden, weekends of zelfs vakanties te vullen, nodigt Spring in't Veld u uit om het bowlen te ontdekken. Het is een ideale gezinsactiviteit in de buurt van Hasselt. Hebben uw kinderen nog nooit gespeeld? Spring in't Veld herinnert u aan de basis.


Wat is bowling?


Wat is het doel van bowlen? Het enige wat je moet doen is zoveel mogelijk kegels omgooien met een bowlingbal op een baan van ongeveer 20 meter lang en een meter breed. De bowlingballen hebben allemaal een diameter van 22 centimeter, maar ze wegen niet allemaal hetzelfde. Elke maat heeft zijn eigen bowlingbal, die gedragen kan worden door de drie gaten in het handvat. Het nummer op de bowlingbal geeft een indicatie van het gewicht.


Hoe kies je een bowlingbal?


Spring in't Veld raadt aan om bowlingballen te kiezen van :

  • 6 tot 8 voor kinderen vanaf 6 jaar
  • 9 tot 12 voor vrouwen
  • 12 tot meer voor mannen


Houd de bowlingbal vast door je vingers in de gaten te steken. Je hoeft hem niet te gebruiken. Probeer verschillende bowlingballen uit om de bal te vinden die het beste bij jouw lengte past.


Hoe werkt een spelletje bowling?


Een spelletje bowling wordt gespeeld in 10 rondes of frames. In elke ronde krijgen spelers twee kansen om hun bowlingbal te gooien en te proberen zoveel mogelijk kegels om te gooien. Na deze twee worpen worden de punten geteld op een scherm en is het aan de volgende speler om mee te doen. De gelukkigste spelers slagen erin om een "strike" te maken, wat betekent dat ze alle kegels in één keer omver gooien, zodat er geen tweede worp nodig is. Aan de andere kant, als je niet alle kegels in één keer omgooit, moet je nog een tweede worp doen. Als je de overgebleven kegels omgooit, heb je een zogenaamde "reserve" gemaakt, ook wel bekend als een "hole"!


Je kleintjes zullen het geweldig vinden om tegen jou te bowlen. Voor jongere kinderen is het mogelijk om rails aan te brengen zodat de bowlingbal op de baan blijft. 
Goed om te weten: sommige bowlingclubs organiseren verjaardagsfeestjes voor kinderen. 


Wacht niet langer om het plezier van strike bowlen en bowlen met het hele gezin te ontdekken. Hier zijn de laatste bowlingvoorstellen in de buurt van Hasselt. Gebruik onze zoekfunctie voor kinderactiviteiten om andere kinderactiviteiten bij jou in de buurt te vinden.
 

Volg ons

Schrijf u in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws