Fashion

Tips om de garderobe van uw kind efficiënt op te bergen

dressing1

Is de kleerkast van je kleintje een rommeltje en heb je het idee opgegeven om een opbergruimte te hebben die Pinterest waardig is ? Laten we eerlijk zijn, het organiseren van een garderobe, vooral die van een kind, is een complexe taak waar elke ouder op een bepaald moment mee te maken krijgt. Gelukkig zijn er oplossingen om het leven te vereenvoudigen en tijd te besparen. En wie weet... misschien vindt je kleintje het wel leuk om zijn kleertjes zelf op te ruimen ! Nou, genoeg gegrapt... 😉 Hier zijn wat tips over hoe je de kledingkast van je kleintje efficiënt (en duurzaam) kunt opruimen.

Kleding sorteren : het uitgangspunt voor het reorganiseren van de kleedkamer

Je ziet het elke dag : je baby groeit (te) snel en de kleertjes stapelen zich op in de kast zonder dat je er echt op let. Alvorens zelfs maar te denken aan het reorganiseren van de opbergruimte, kunnen wij u alleen maar aanraden om de inhoud van de kleerkast eruit te halen en alles wat zich daarin bevindt zorgvuldig te sorteren. Gooi weg wat niet meer gerepareerd kan worden, geef weg (of verkoop) wat nooit gedragen wordt of wat nu te klein is. Denk aan minimalisme ! Het heeft geen zin om drie winterjassen van dezelfde maat te hebben als Loulou deze winter nauwelijks tijd heeft om er één te dragen.

Een kleine tip : bewaar altijd een lege vuilnisbak in de kleedkamer van uw kind. Als een kledingstuk niet meer past, stop het dan daarin in plaats van het in de kast te laten liggen. Als de bak vol is, kunt u zich van de inhoud ontdoen door deze bijvoorbeeld aan een goed doel te schenken.

Creëer een opbergruimte die geschikt is voor uw kind

Als je de rommel hebt opgeruimd, maak dan de balans op.  Is de grootte van de kast geschikt voor de inhoud die erin moet worden opgeborgen ? Hoeveel stangen en planken heb je nodig ? Zijn ze op de juiste hoogte ? Zijn lades nodig ? Zo ja, heb je er genoeg van ? Er zijn veel manieren om een garderobe efficiënt op te bergen. Het is belangrijk dat u de oplossing vindt die het beste werkt voor uw kind. Met het juiste organisatie- en opbergsysteem zullen zij hun spullen gemakkelijk kunnen terugvinden en tegelijkertijd hun eigen ruimte kunnen beheren.

Verticale opslag

Grote voorwerpen kunt u het beste op een stang hangen. Maar voor alle kleding die gemakkelijk op te vouwen is (t-shirts, truien, sweaters, broeken, sokken en ondergoed), kiest u voor verticaal opbergen. Deze methode, die erin bestaat de kleren in een rechthoek te vouwen zodat ze rechtop staan (zie de Marie Kondo-methode), zorgt er niet alleen voor dat uw kind de beschikbare kleren kan zien, maar bespaart u ook heel wat ruimte. Gebruik en misbruik dozen, die u in lades kunt schuiven of op planken kunt plaatsen op de hoogte van uw kind. In lades, liever schoenendozen. Ze zijn zuinig, praktisch en klein, en erg handig voor het opbergen van paar sokken, gym- en zwembadspullen, petten en hoeden, enz. Gebruik ze zonder deksel, voor een beter overzicht.

Sorteer kleding op kleur

Een andere manier om uw kind te helpen onafhankelijk te worden is door zijn of haar spullen op kleur te sorteren. U kunt de kleren op kleur opbergen, of u kunt gekleurde dozen gebruiken met een bijbehorend type kleding. Bijvoorbeeld, in de rode doos, doe je alleen T-shirts met korte mouwen. In het groene vakje, broek. In de gele doos, pyjama's. En zo verder. Uw kind zal dan zonder uw hulp kunnen vinden wat hij nodig heeft. Een kleine maar belangrijke bonus : hij zal zijn pas gestreken kleren zelf kunnen opbergen omdat hij automatisch weet waar hij ze moet opbergen.

 

Wil je nog een laatste tip ? Om 's morgens tijd te besparen, kunt u alle outfits van de week op een aparte hanger hangen, of in dozen waarop de dag van de week vermeld staat. U kunt uw baby natuurlijk bij deze kleine routine betrekken door samen met hem de kleren te kiezen die hij het liefst draagt. Zo heb je een paar "kant-en-klare" outfits en kun je eindelijk de tijd nemen om te lunchen voordat je naar je werk vertrekt !