Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Zomercursussen: advies van Spring In’t Veld

Gepubliceerd op 1/06/2021 Gepost door Priscilla
stage été

Boek uw stage op voorhand
In de eerste plaats raadt Le Petit Moutard u aan om goed georganiseerd te zijn. Juni begint, dus er is geen tijd te verliezen! Op onze website vindt u een tabblad gewijd aan cursussen (sport, natuur, creatief, enz.). Om u te helpen, kunt u met een zoekmachine een stage vinden op basis van uw geografische locatie. Niets is makkelijker, je hoeft alleen maar:
- Gebruik onze zoekmachine
- Geef uw locatie aan
- Kies "Stage
- Geef uw criteria aan
Omdat het aanbod zeer gevarieerd is, geeft Spring In’t Veld de data, de duur en de aanbevolen leeftijdsgroep aan. Aarzel niet om rechtstreeks contact op te nemen met de organisatoren om uw vragen te stellen over de organisatie van de dag of de voorgestelde faciliteiten. U moet weten dat een door de ONE goedgekeurde cursus bepaalde criteria garandeert en in het bijzonder gecertificeerde instructeurs.

Betrek uw kind bij de keuze van de cursus
Een verandering van omgeving, een verandering van plaats en de ontdekking van nieuwe mensen kunnen de gewoonten van uw kind soms verstoren. Om ervoor te zorgen dat uw kind zich de hele week op zijn gemak voelt, is het belangrijk dat hij/zij samen met u de activiteit kiest die hij/zij gedurende de hele dagen of alleen de middagen van de cursus zal beoefenen. Vergeet niet dat hij er vooral is om plezier te maken. Afhankelijk van hun belangstelling kunt u een sport, een taal of een thema voorstellen (koken, tekenen, natuur, handwerken, muziek, enz.). Vanaf de leeftijd van 5 jaar kan uw kind al zijn voorkeuren kenbaar maken en de ene activiteit boven de andere verkiezen. Help ze een beslissing te nemen. Leren doe je spelenderwijs, dus probeer je kind niet te dwingen om een nieuwe discipline te leren.

De nieuwste trends
Ook al zijn de "sport"-cursussen nog steeds het populairst, de "muziek"-cursussen zijn zeer populair. Uw kinderen ontdekken tegelijkertijd zingen, acteren en dansen. De meisjes zullen zich snel in de schoenen wanen van Mia Cáceres, de heldin van de succesvolle serie "Pursue your dreams" voortgestuwd op Netflix sinds 22 februari 2019! Vanaf 8 jaar vind je ook steeds meer leuke en creatieve programmeercursussen waar Minecraft-fans kunnen leren om hun eigen videogames te maken!

Wat is het budget voor een week training?
De prijs van een stage varieert naargelang van de activiteit die u kiest. Het is duidelijk dat als u een cursus kiest waar uw kind ter plaatse moet blijven, de financiële bijdrage hoger zal zijn dan een cursus dicht bij huis. Wees voorzichtig, de prijs is geen garantie voor kwaliteit.
Over het algemeen moet u rekenen op ongeveer 100 euro voor een cursus van een week.
Wist u dat de cursusgelden voor kinderen onder de 12 jaar aftrekbaar zijn van uw jaarlijkse bijdragen? Aarzel niet om bij uw inschrijving de organisatoren te vragen het formulier in te vullen en bij uw belastingaangifte te voegen. U kunt ook uw zorgverzekeraar om informatie vragen. Zij kunnen ook een deel van de cursuskosten terugbetalen.

Het enige wat je moet doen is kiezen! Verlies geen tijd en kom de cursussen raadplegen die op onze site staan, bij u in de buurt.

Andere artikels In de rubriek Cursussen en workshops

speel-o-rama

Heerlijke vakantiedagen in Speel-O-Rama

Speel-O-Rama is een vaste waarde tijdens de vakanties in Antwerpen. Ook deze zomer kunnen kinderen vier weken lang terecht in het Zuiderpershuis.

Lees meer
ciemila

Word een musicalster op kamp met Ciemila

Zijn jouw kids gek op zingen, dansen en acteren? Dan is een musical-kamp hen op het lijf geschreven!

Lees meer