Cursussen en Workshops

6 leuke cursussen voor de zomervakantie van uw kind

golf

De feestdagen komen eraan ! Bent u op zoek naar leuke activiteiten om uw kind deze zomer bezig te houden ? Spring In't Veld heeft u de moeite bespaard en heeft een paar goede suggesties voor u om aan hem voor te leggen. Hier zijn 6 ideeën voor leuke cursussen voor de zomervakantie van uw kind !  

Een golfbaan om sport en frisse lucht te combineren

Dit jaar is er geen sprake van om je kleintje te laten luieren voor zijn console ! Wil je hem op een gezonde manier bezig houden en zijn horizon verbreden ? Als hij van sport en wandelingen in de open lucht houdt, waarom schrijf je hem dan niet in voor een golfcursus ?  
Deze activiteit, die vanaf de leeftijd van 4 jaar kan worden beoefend, bevordert de intermenselijke vaardigheden (respect voor de regels, fair play, enz.) en ontwikkelt de motoriek. Veel golfclubs bieden tijdens de schoolvakanties juniorcursussen aan (Paris Country Club, Royal Amicale Anderlecht Golf Club, enz.).  

Een circusworkshop om je creativiteit de vrije loop te laten

Kan je kleintje niet stilstaan ? Wat dacht je ervan hem kennis te laten maken met circuskunsten tijdens een zomercursus ? Het is een zeer complete sport en creatieve activiteit die het zelfvertrouwen en de motoriek stimuleert.

Jongleren, balanceren, acrobatiek, of rennen in het ritme, voor uw kleintje is het een kans om een levendige vakantie te beleven ! Hij kan er ook nieuwe vrienden maken en onvergetelijk lachen.

Een kookcursus om de culinaire kunsten te leren

Als er één activiteit is die net zo geschikt is voor peuters als voor tieners, dan is het wel koken. Wilt u uw kind verrassen met een originele en onverwachte activiteit ? Schrijf hem in voor een culinaire ontdekkingscursus !

Naast het plezier van lekker eten, ontwikkel je allerlei vaardigheden bij hem. Van fijne motoriek tot zintuiglijke vaardigheden, tot luisteren, concentratie en zelfstandigheid, koken heeft vele voordelen voor onze kleintjes. Woont u in Aix-en-Provence, Lille, Lyon, Parijs of Toulouse ? L'Atelier des Chefs is de place to be.

Een theaterworkshop om contact te maken met jezelf en anderen

Uw kind is niet zo'n fan van sportactiviteiten ? U hoeft hen niet naar de klassieke cursussen paardrijden, klimmen, zwemmen of teamsport (rugby, handbal, enz.) te sturen. Kies voor de volgende zomervakantie een vrijetijdsbesteding die echt bij de persoonlijkheid en de smaak van uw kind past !

Theater is een activiteit die jongeren van alle leeftijden en achtergronden aanspreekt. Het zal uw kind ongetwijfeld in staat stellen zich te leren uitdrukken, zich zijn lichaam eigen te maken en zijn gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen. Als ze het leuk vinden, kunnen ze er zelfs een buitenschoolse activiteit van maken voor het begin van het schooljaar !

Een cursus wetenschap om kritisch denken te ontwikkelen 

Er zijn veel vakantiecursussen voor wetenschapsliefhebbers. Wetenschapslessen zijn interessant voor kinderen die meer intellectueel dan sportief of creatief zijn. Maar in werkelijkheid kunnen ze geschikt zijn voor alle nieuwsgierige kinderen die dorsten naar kennis.

Archeoloogje spelen, chemische manipulaties uitvoeren, dieren ontdekken of machines maken, ze zijn een goudmijn voor uw kind. En het hele gezin kan profiteren van hun nieuwe kennis. Woont u in België ? Aarzel niet om het aanbod en de planning van Jeunesses Scientifiques te raadplegen !

Een ecologische cursus om je onder te dompelen in het hart van de natuur 

De laatste jaren zijn bepaalde cursussen populair geworden bij zowel kinderen als hun ouders. Om te genieten van leuke activiteiten midden in de natuur, gaat er niets boven een ecologisch parcours.

Of het nu gaat om het maken van een nulafvalpicknick, het deelnemen aan een oriëntatieloop of het leren maken van cosmetica, deze laatste biedt een verscheidenheid aan originele activiteiten. Kinderen kunnen plezier hebben terwijl ze leren over het behoud van de planeet.

 

De zomervakantie is het ideale moment om kinderen en tieners kennis te laten maken met verschillende activiteiten. Dankzij ons aanbod zomervakantiecursussen hoeft uw kind zich (bijna) nooit te vervelen! Wat vind je van deze ideeën ?