Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Drie activiteiten om met je mosterd in de regen te doen

Gepubliceerd op 18/05/2021 Gepost door Priscilla

De zon is er beslist niet! Voor de mosterd die niet stil kan zitten, zijn hier drie ideeën om ze bezig te houden.

Richting Le Pass à Mons

De favoriet van de redactie! De Pass is een unieke plek op een industrieterrein. Uw kinderen zullen in staat zijn om op een leuke manier kennis te maken met wetenschap en technologie! Je vindt er een reeks interactieve exposities, maar ook animaties. In overeenstemming met de aanbevelingen geformuleerd door het Overlegcomité, voorziet het Pass in een reeks gezondheidsmaatregelen voor een bezoek in alle veiligheid.

Le Pass, 3, Rue de Mons, 7080 Frameries. Info op pass.be

Bezoek C-mine in Gent

Op een voormalige kolenmijn heet C-mine u welkom voor een gezellige tijd met uw gezin. Binnenspeeltuin, bioscoop, bezoek ter plaatse om u onder te dompelen in de boeiende verhalen van mijnbouwactiviteiten. Er zijn voorzorgsmaatregelen getroffen tegen het coronavirus. In het bijzonder kunt u uw tickets online kopen. Het dragen van een masker is verplicht in de C-mine Expedition. De virtual reality-faciliteit is niet toegankelijk vanwege corona-beveiligingsmaatregelen.

C-mine, C-Mine 10, B -3600 Genk. Info op c-mine.be

In de keuken !

Verander je mosterd in leerling-koks en maak goede pannenkoeken.

Ingrediënten voor 5 pannenkoeken

150 g frambozen
350 g aardbeien
2 eieren
1 eetlepel zonnebloemolie
100 g mascarpone
11 tot 16 kopjes melk
1 kopje lichte room
1/4 kopje vanille-yoghurt

Stappen

Meng in een kom de mascarpone, yoghurt en 3 theelepels suiker tot een glad mengsel. Dek af en zet in de koelkast.
Bereid het deeg in een kom. Meng de bloem, een halve theelepel suiker en zout. Voeg de eieren, melk en olie toe. Klop alles totdat er geen klontjes meer zijn. Beboter een pan met antiaanbaklaag met een klontje boter en verwarm op middelhoog en hoog vuur. Giet ongeveer een pollepel deeg, rol het uit door de pan te draaien. Kook gedurende 2 minuten.
Draai het deeg om en bak nog een minuut.
Gebruik voor de slagroom een ??mixer en klop de room en 2 theelepels poedersuiker. Dek af en zet in de koelkast. Zet de pannenkoeken in elkaar. Verdeel de vulling in 5 porties. Leg een pannenkoek op een plat bord. Verdeel de vulling in het midden van de pannenkoek. Voeg het fruit toe en rol de pannenkoek. Herhaal het proces met de rest van de pannenkoeken. Serveer direct met een klodder slagroom en bestrooi met poedersuiker.
Vind alle details op de blog van Elizabeth Segal, www.justsavorit.com

Veel plezier met je mosterd ;-)

 

Andere artikels In de rubriek Familie-uitjes

winter efteling

Een magisch verblijf in de Winter Efteling

Duizenden twinkelende lichtjes, winterse lekkernijen, vreugdevuren en besneeuwde dennenbomen. In de Winter Efteling voelen de koudste dagen van het jaar het warmst aan!

Lees meer
planckendael

Drie om te doen - Eindejaarsweekend

Het jaar afronden met een knaller van een weekend? Bij ons ben je aan het juiste adres. We delen graag onze drie tips voor het laatste weekend van het jaar.

Lees meer