Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Villa 1900

Villa 1900 is de site van een sociale coöperatie die een waaier van lokale, culturele en toeristische diensten aanbiedt in een heel mooi dorpje aan de oevers van de Maas. De Villa neemt u mee terug in de tijd, naar de gouden eeuw van het dorp, of u nu komt voor een drankje of voor een echte rondleiding (op reservering en op bepaalde data uit 2016).. De Villa biedt een lokale en biologische levensmiddelenwinkel (inclusief een keuze uit honingsnoepjes en biologische chocolade), de brasserie-restaurant-theekamer die gebruik maakt van dezelfde producten, en waar kinderen welkom zijn. In de gang van de Villa 1900 wacht de bibliotheek met boeken alleen op de lezers (volwassenen en jongeren, volledig gratis toegang, iedereen kan een paar boeken meenemen). In de tuin is in de zomer een minizandbakje toegankelijk, in de tuin zijn 7 facetieuze elfen te vinden en tegen 2016 zullen de ecologische vijver en het kippenhok de kinderen in staat stellen om zich (opnieuw) te verbinden met de natuur.
Van de lente tot de herfst organiseert Villa 1900 begeleide wandelingen in de natuur of historische, sportieve en creatieve activiteiten voor volwassenen en kinderen. Villa 1900 biedt het hele jaar door ook culturele evenementen aan: trainingen, shows, concerten, tentoonstellingen, conferenties. Vanaf 2016 zijn er verhalen vertellen voor kinderen gepland vanaf 2016, één keer per maand. De Villa is ook mede-organisator van Touches-Atouts, het enige Belgische pianofestival (op vleugelpiano's) dat alle stijlen (muziek) en alle publiek (kinderen zijn echt welkom) is: het festival wordt één keer per jaar gehouden, in het najaar, met zeer democratische prijzen (gratis voor kinderen tot 14 jaar).
Te doen in Waulsort met de kinderen, naast de activiteiten van de Villa: wandelen, de Maas, de kliffen, de bossen, de dieren en de beschermde biodiversiteit bewonderen - petanque spelen (6 ballen gratis); Villa 1900) - Steek de Maas over met de laatste "hand-passagiers" (van april tot oktober) - ontdek de Cascatelles (zeer lange verborgen watervallen)(150 km van Ravel tot de start van de Waulsort cluse) - geniet van de activiteiten georganiseerd door het Comité; Hallo Waulsort - ontdek de ambachtslieden op 1 juni - bezoek het kasteel van Freyr en zijn tuinen - beleef plezier aan de speeltuin of het zwembad van het vakantiedorp 


Categorieën:
  . Ontdekking en workshops
  . Bibliotheek / Spelotheek
  . Musea
  . Natuur en wandeling
  . Speelplein
  . Restaurant
  . Ijssalon / Tearoom / Koffieroom
  . Snoepwinkel

Voor wie is het?: Voor kinderen, vanaf 0 jaar.

Toegang PBM: Er is geen speciale infrastructuur

Praktische informatie

Openingsperiode

Het hele jaar door geopend

Ook op zondag

Eetgelegenheid:

Ja, het is mogelijk om in de nabije omgeving te eten of te drinken

Prijsklasse

tussen 5 en 10 euro per persoon

Plekdichtbij

op minder dan 60 Km van Hastière

Kinderkledingwinkel (3)

Ontdekking en workshops (67)

Bibliotheek / Spelotheek (22)

Musea (23)

Natuur en wandeling (59)

Dierentuinen en kinderboerderij (18)

Pretparken (2)

Zwembad en zwemplaats (21)

Speelplein (19)

Sport en ontspanning (44)

Restaurant (9)

Speelgoedwinkel (6)

Winkel (4)

Tourism Office (3)

School (9)

Ijssalon / Tearoom / Koffieroom (1)

Snoepwinkel (3)

Hotel / Bed & Breakfast / Camping (3)

Wellness / Relaxation (5)

Theater (3)

Bioscoop (5)

Zaal (4)

Mening

Er zijn momenteel nog geen reacties op deze plek. Voeg gerust jouw reactie toe!

Plaats jouw beoordeling

Publieke lijsten
van deze plek

  • Geen enkele van jouw lijsten bevat Villa 1900.

    Maak een ledenaccount om te profiteren van deze aanbieding.

IK BEN DE EIGENAAR VAN Villa 1900

Het valt goed mee, we hebben u nodig! Contacteer ons snel om de informatie van Villa 1900 in Hastière ( BE) bij te werken.

Je zou graag op onze site gewaardeerd worden? Contacteer de goede persoon


Contact opnemen