Les saveurs du 4 heures

Les saveurs du 4 heures
Dankzij de vele evenementen: tentoonstellingen, decors, decors, objecten, workshops, proeverijen, etc., kom en probeer een soort Proust madeleine in u terug te laten komen! In de inleiding worden uw zintuigen op de proef gesteld. In de smaakcorridor test u uw olfactorische en zintuiglijke vermogens en vervolgens in de "Boudoir gourmand", de herkenning van het gehemelte. Naarmate de re-enactments zich ontvouwen, komt u in de keuken van een grootmoeder, een banketbakker-chocolade winkel en een theesalon. De wereld van smaak met zijn smakelijke delicatessen en exotische dranken zoals chocolade, thee en koffie, wordt opnieuw gecreëerd door koffie- en theediensten, t’t’t’t’t’t’ samen te brengen;-Zomerthee, kruidenthee, chocolade, kopjes van alle vormen en capaciteiten, taartgerechten, koekjes, wafelvormen, chocoladevormen, fruitbekers en manden… de meeste zijn gemaakt van Andesporselein. Veel objecten uit het verleden, waarvan de functie soms in onbruik is geraakt, brengen veel herinneringen terug of zijn de oorsprong van verrassende ontdekkingen. Deze snack, traditioneel genomen om vier uur 's middags, na schooltijd, is niet alleen het voorrecht van kinderen. Vanaf het midden van de 19e eeuw verspreidde de gewoonte van deze kleine middagbijeenkomsten zich inderdaad naar de bourgeoisie zoals de “tea-time”Engels. Het onderwerp is zeer uitgebreid, het is gericht op een breed publiek en om te worden gekoppeld aan de lekkernijen van de seizoenen, hebben we het concept van “tentoonstelling in de ”tentoonstelling uitgevonden.

Leeftijden

Diensten

  • Toegang PBM

Weer

  • Het regent (binnen)
  • Het is mooi weer (buiten)

rue Charles Lapierre 29, 5300 Andenne

<:   5