Fourneau Saint-Michel
De naam van de Fourneau Saint-Michel omvat nu twee entiteiten die musea zijn, namelijk de metallurgiesectie en de buitensectie.
In het hart van de Ardense bossen van Saint-
Hubert, waar de enige hoogoven uit de 18de eeuw nog overblijft, maken de uitzonderlijke collecties van het IJzeren Museum het mogelijk om talrijke tijdelijke tentoonstellingen op te zetten. Na het succes van de culinaire “potten, pannen en bedrijf” en het boek ”, keert de metallurgieafdeling terug naar haar eerste liefde. De ijzerbewerking wordt opnieuw geëerd door de blootstelling “Het vergt ijzer”.

Het buitengedeelte is bedoeld om de woon- en plattelandsbezettingen in het 19e eeuwse Wallonië te weerspiegelen. Opgericht in 1971, stelt het, door het overplanten van oude gebouwen, een reeks typische Waalse gehuchten uit 11 landbouwgebieden in het zuidelijke deel van de Samber- en Maasrug voor. In de oude woningen zijn de ambachtelijke werkplaatsen, houtgestookte keukens, slaapkamers, diverse authentieke meubels en gereedschappen gerestaureerd.
In een groene omgeving van 40 hectare verwelkomt Fourneau Saint-Michel jaarlijks ongeveer 35.000 bezoekers. Het is niet alleen de beschermer van de Waalse plattelandsarchitectuur, het is ook een site waar veel activiteiten de gebouwen uit het verleden tot leven brengen. Gedurende het hele seizoen (van begin maart tot eind november) worden er meer dan twintig activiteiten georganiseerd om de site te verlichten. Mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & mei & 21 mei, zomerzondagen, paardenweekend, erfgoeddagen, & zijn voorbeelden van de diversiteit van de diversiteit van het aanbod. Le Fourneau Saint-Michel is altijd in constante evolutie geweest.
Maar sinds 2010 heeft een nieuwe ademtocht veel gebouwen uit de grond laten komen. Een vernieuwing die bezoekers in staat stelt om de site voortdurend te herontdekken.

Leeftijden

  • Baby (0 > 2 jaar)
  • Mini (3 > 5 jaar)
  • Junior (6 > 8 jaar)
  • Kid (9 > 12 jaar)

Diensten

  • Toegang PBM

Weer

  • Het regent (binnen)
  • Het is mooi weer (buiten)

, 6870 Fourneau Saint-Michel

>:   5