Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Drie om te doen - Weekend van 6 oktober

Gepubliceerd op 6/10/2017 Gepost door FB
weekvanhetbos

Het weekend begint en dat is meteen ook het startschot voor de"Week van het Bos". Van 8 tot 15 oktober worden overal in Vlaanderen geweldige activiteiten georganiseerd in het groen. Boswachters nemen je op sleeptouw, er worden familietochten en knutselworkshops georganiseerd in het groen en je kan zelfs naar betoverende voorstellingen midden in het bos gaan kijken. 

Het bos is een geweldige plek om te spelen, te wandelen, te fietsen, te joggen... Het thema voor deze editie is dan ook "De natuur beweegt ons allemaal". Hiermee wil het Agentschap voor Natuur en Bos iedereen naar buiten lokken. Want zegt nu zelf, waarom zou je in een muffe sportzaal aan je conditie werken als dat ook in de groene natuur kan?

Ook tijdens het openingsweekend van de Week van het Bos valt er al heel wat te beleven. Wij selecteerden drie toffe activiteiten voor jullie.

1/ Startschot Week van het Bos in Hengelhoef

De Week van het Bos goed starten doe je in Hengelhoef in Limburg. Op zondag 8 oktober wordt hier het startschot gegeven van een week vol geweldige, groene activiteiten. 

Wat staat er op het programma in Hengelhoef? Er zijn paddenstoelenwandelingen maar ook een intiem jazz concert in een feeëriek decor. Of wat dacht je van een klim- en speelparcours in het bos of een initiatie boogschieten? Afsluiten doe je met een lekker drankje aan de bosbar! 

Praktisch

Wanneer? Zondag 8 oktober, van13u30 tot 18u
Waar? Bezoekerscentrum Limburgs Landschap vzw - Hengelhoefdreef 6 - 3530 Houthalen-Helchteren
Prijs? De meeste activiteiten zijn gratis, voor andere betaal je een kleine bijdrage

Een overzicht van alles wat er te beleven valt, vind je hier

2/ Zaklampentocht in Maldegem

Ben jij niet bang in het donker? Dan is deze spannende zaklampentocht door het bos beslist iets voor jou In groepjes wandel je over de donkere paadjes van het Drongengoed, op zoek naar de nachtelijke bewoners van het bos. Een zaklamp en een paar stevige, waterdichte wandelschoenen zijn geen overbodige luxe! 

Praktisch

Wanneer? Zaterdag 7 oktober, van 19u tot 20u
Waar? startpunt van de wandeling is parking Krakeel, Drongengoedweg, Maldegem
Prijs? 3 euro

Alle info vind je hier

3/ Film in het bos in Blaasveld

Bestaat er een mooiere setting om een film te bekijken dan een open plek in het bos? In Domein Scheyvaerts - Blaasveld Broek kan je dit weekend genieten van de Disney-film Tinkerbell en het geheim van de vleugels. Reis mee met TinkerBell en haar elfenvriendjes naar het verboden mysterieuze Winter Woud. Trek een lekker warme trui aan en neem gerust een dekentje mee zodat je lekker knus en warm van de film kan genieten!

Praktisch

Wanneer? Zaterdag 7 oktober, van 19u tot 21u
Waar? Het Broek - Willebroek, Het Broek 1, 2830 Blaasveld
Prijs? gratis

Meer weten? Alle info vind je via de website

Andere artikels In de rubriek Familie-uitjes

winter efteling

Een magisch verblijf in de Winter Efteling

Duizenden twinkelende lichtjes, winterse lekkernijen, vreugdevuren en besneeuwde dennenbomen. In de Winter Efteling voelen de koudste dagen van het jaar het warmst aan!

Lees meer
planckendael

Drie om te doen - Eindejaarsweekend

Het jaar afronden met een knaller van een weekend? Bij ons ben je aan het juiste adres. We delen graag onze drie tips voor het laatste weekend van het jaar.

Lees meer
Lees ook
Drie om te doen van deze maand
Archieven

Maanden

Jaren