Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Tentoonstelling ”Vleugels om te groeien”

Zaterdag 28/04/2018 » Zaterdag 30/04/2022
Vakbeurzen
Tentoonstelling ”Vleugels om te groeien”

De tentoonstelling wordt opgevat als een parcours in zes stappen om kinderen te helpen met opgroeien en uitvliegen. Het doel is om zichzelf beter te leren kennen en de wereld die hen omringt.
Ontdek de verschillende hoofdstukken van onze tentoonstelling !

Opening op woensdag, zaterdag en zondag (schooljaar), elke dag tijdens vakantie en van maandag tot zaterdag in juli.

Gesloten vanaf 1ste augustus - Heropening op woendag 9 september!

1. De grote hal

Kom binnen in de grote hal waar een indrukwekkende vliegende machine op je wacht. Neem een vliegende start en ontdek het parcours van de tentoonstelling. Opgroeien doe je op jouw tempo ! 

2. Mijn superkrachten

Ontdek de avonturen van Ben en Lili, twee personages die soms moeilijke situaties tegenkomen. Trek jouw superhelden cape aan en help hen om oplossingen te vinden!


3. Vriendschap

« Een vriend, waarvoor dient dat ? » vragen de kat en de muis zich af, twee ongewone maar onafscheidelijke vrienden. Volg het parcours van het huis van de muis naar het huis van de kat en ontdek de emoties en vragen die vriendschap oproepen.


4. Iedereen creatief!

Wat als Newton de appel had opgegeten? Wat als we een schilderij van Fernand Léger zouden kunnen omtoveren in een beeld? Wat als Roodkapje de wolf kon overmeesteren? Wat als een zintuiglijke tunnel onze visie verandert? Wat als…


5. Paradijsjes

In dit feeërieke decor kan je je eigen geheime wereld creëren. Installeer jezelf in het reuzenest, in de raket of in de betoverde bibliotheek en droom weg. In welk paradijsje voel jij je goed om te lanterfanten, te fantaseren of tot rust te komen?


6. De culturen

Ontdek de culturen uit verschillende landen en hun vele facetten: talen, rituelen, begroetingen, kledij… Je leert bij van anderen! Daarna is het aan jou om een nieuwe wereld te creëren waar iedereen zich goed kan voelen.Adres

Het Kindermuseum
Rue du Bourgmestre 15
1050 Ixelles BE


Voor kinderen vanaf 3 tot 12 jaar.
3-12 Overdekte activiteit, ideaal op regendagen
Evenement voor kinderen van alle leeftijden (met ouders)

MEER INFORMATIE OVER DE INSCHRIJVINGSMOGELIJKHEDEN ONTVANGENAndere evenementen op deze plek "Het Kindermuseum"

Wings to grow up

Wings to grow up

Zaterdag 6/10/2018 » Zaterdag 30/04/2022
Het Kindermuseum (1050 BE)

De tentoonstelling "Vleugels om te groeien" wordt opgevat als een parcours in zes stappen om kinderen te helpen met opgroeien. Het doel is om zichzelf beter te leren kennen en de wereld die ...

Meer weten