Musée de la Poupée et du Jouet Ancien

Musée de la Poupée et du Jouet Ancien
Huidige of toekomstige tentoonstellingen:
Thematische tentoonstelling over 14-18 "het speelgoed gaat ten strijde trekken" omvat 35 vitrines


Tentoonstelling van 5 juni tot 29 augustus 2010 op de Franse firma JOUSTRA (Jouet de Strasbourg) in 16 vitrines met 400 stuks speelgoed van 1934 tot 1970 in de Colysée de Lambersart.


Château de Robersart, ontdek deze prachtige collectie porseleinen poppen uit de vroege eeuw en antiek speelgoed. U ziet de eerste barbiepoppen. Dan ander speelgoed: treinen, trams, loden soldaten. Het bezoek wordt geschat op 1u.
Mogelijkheid om te bezoeken met een gids voor 20 euro.
Gratis bezoek aan het museum:
- ofwel tijdens de openingsuren van het museum aan het publiek daar.s middags van 14u tot 18u op woensdag, zondag, feestdagen (behalve Kerstmis en Nieuwjaar) en elke middag van 14u tot 18u tijdens de korte schoolvakanties (Allerheiligen, Kerstmis, februari, Pasen)- of op afspraak buiten Europa.Het hele jaar geopend voor het publiek op maandag, dinsdag, dinsdag, woensdagmorgen, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondagochtendheeft een bezoek aan de geschiedenis van het oude speelgoed en de pop van ongeveer 1u30 voor volwassenen en 1u30 voor kinderen. Rondleidingen zijn op afspraak alleen op maandag, dinsdag, woensdagmorgen, donderdag, vrijdag, vrijdag, zaterdag en zondagochtend buiten de hierboven genoemde openbare opening het hele jaar door. Het bezoek is interessant voor kinderen vanaf 5 of 6 jaar met een commentaar op de geschiedenis van het oude speelgoed en de pop van ongeveer 1u30 voor volwassenen en 1u30 voor kinderen. Rondleidingen zijn op afspraak alleen op maandag, dinsdag, woensdagmorgen, donderdag, vrijdag, vrijdag, zaterdag en zondagochtend buiten de hierboven genoemde openbare opening het hele jaar door. Het bezoek is interessant voor kinderen vanaf 5 of 6 jaar

Daarnaast zijn er oude Vlaamse spelen in het museum te spelen.
Open op zondag, woensdag, feestdagen (behalve Kerstmis en Nieuwjaar), korte schoolvakanties (behalve juli/augustus).

>>Voor de tarieven:
- kinderentree 2?
- toegang voor volwassenen bij een groep kinderen 2?
- toegang voor volwassenen 4?
- handmatige activiteit 2? (optioneel)
- Rondleiding voor een groep van 20 personen? (optioneel)
Openingsuren:
van 14.00 tot 18.00 uur.

Leeftijden

  • Mini (3 > 5 jaar)
  • Junior (6 > 8 jaar)
  • Kid (9 > 12 jaar)

Diensten

  • Toegang PBM

Weer

  • Het regent (binnen)

Chateau Robersart, 59110 WAMBRECHIES

<:   5