Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Family Day

Zondag 3/06/2018
Animaties
Family Day

Op 3 juni organiseert het Coudenbergpaleis de “Family Day” in het kader van het Carolus V Festival.

Verwacht je aan een WAOUW-dag vol verrassingen voor groot en klein in het Coudenbergpaleis, het voormalige paleis van Keizer Karel. Op het programma: 
rondleidingen, gastronomie van de 16de eeuw, dans, spelletjes en themaworkshops. Van 10u tot 18u, hebben de bezoekers de gelegenheid om de tijd van de Renaissance te herbeleven en om in de huid te kruipen van een kruisboogschutter, een hofdame of een ridder! De perfecte gelegenheid om terug in de tijd te reizen met je familie of vrienden.

Verloop van de dag:

 • Ontmoeting met personages uit de Ommegang | fotoshoot van 10u tot 18u: Kruisboogschutters, hellebaardiers, hofdames en edelen verwelkomen u. En deze ontmoeting met een ander tijdperk kan op foto vereeuwigd worden. Replica's van kostuums en andere accessoires uit het tijdperk zijn overigens ter beschikking voor het realiseren van je eigen scenario's.
 • Historisch buffet: hartige en zoete gerechten. De keuken van de Renaissance heeft heel wat lekkers in petto. Ideaal om je honger te stillen tussen twee activiteiten door! Een ploeg topchefs, gespecialiseerd in de geschiedenis van de gastronomie zullen met een feestelijk buffet uit de Renaissance uw smaakpapillen verbluffen. 
 • Kruisboogschieten: Leden van de aloude kruisboogschuttersgilde ‘Grand Serment Royal et de Saint Georges des Arbalétriers de Bruxelles’ geven initiatie in het hanteren van een van de gevaarlijkste wapens van de Renaissance: de kruisboog. Ook in een ongevaarlijke versie voor de jongsten.
 • Workshop zythologie: Oenologie doet misschien en belletje bij u rinkelen. Welnu, zythologie is vergelijkbaar, maar gaat over bier in plaats van wijn. Leer iets bij over de geschiedenis, samenstelling, typologie … en vergeet zeker niet te proeven!
 • Kookworkshop: om 11u en om 15u. Inschrijvingen ter plaatse. Zin om je te wagen aan de kunst van het koken? Steek de handen uit de mouwen en bereid zelf heerlijke gerechten die je meevoeren door de tijd en de geschiedenis.
 • Interactieve muzikale ontdekkingstocht: het ondergronds verleden van Brussel komt weer tot leven in melodieën, geluiden, instrumenten en dansen uit de tijd van Keizer Karel!
 • Geleide bezoeken aan de tentoonstelling ‘Reuzen!’: Start van het bezoek op elk uur in het Frans en op elk half uur in Nederlands.
 • WAOUW verrassingskoffers: elke verrassingskoffer laat je een stukje van geschiedenis van het paleis van Keizer Karel ontdekken nadat je een uitdaging tot een goed einde hebt gebracht.
 • En een heleboel andere activiteiten, doorlopend van 10 tot 18u.

Praktisch

 • Datum: zondag 3 juni 2018
 • Prijs: € 5-7; gratis <18 jaar – Historisch buffet van 10u tot 16u: €3-€8
 • Locatie: Coudenbergpaleis - Paleizenplein 7 – 1000 Brussel.
 • Info: info@coudenberg.brussels


Adres

Coudenbergpaleis
Place des Palais 7
1000 Ville de Bruxelles BE


Voor kinderen vanaf 4 tot 12 jaar.
4-12 Overdekte activiteit, ideaal op regendagen
Evenement voor kinderen van alle leeftijden (met ouders)

MEER INFORMATIE OVER DE INSCHRIJVINGSMOGELIJKHEDEN ONTVANGEN
Andere evenementen op deze plek "Coudenbergpaleis"

Schoolbezoek: WAOUW verrassingskoffers

Schoolbezoek: WAOUW verrassingskoffers

Dinsdag 4/09/2018 » Vrijdag 28/06/2019
Coudenbergpaleis (1000 BE)

Zin om te ontdekken? Te raden? Dingen te maken? Te lachen? Te vertellen? Ga op zoek naar de WAOUW koffers met je ouders, je broers en zussen of vrienden! Hoe gaat het in zijn werk? Per groepje v...

Meer weten
Lees ook