Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

ERFGOED? KINDERSPEL!

Donderdag 6/09/2018 » Woensdag 21/11/2018
Vakbeurzen
ERFGOED? KINDERSPEL!

Sinds tien jaar sensibiliseert Erfgoedklassen & Burgerschap de leerlingen van het Brussels Gewest voor het erfgoed van hun schoolbuurt en het historische centrum.

Hoe leer je een omgeving lezen, begrijpen en waarderen? Erfgoedklassen ontwikkelde hiervoor een waaier aan pedagogische tools. De interactieve en ludieke expo Erfgoed? Kinderspel! deelt deze expertise met jou.

Klein en groot proeven er van uiteenlopende façetten van het Brussels onroerend erfgoed. Je kan er al spelenderwijze historische kaarten lezen en vergelijken of gevels van gebouwen observeren en ontcijferen. Zin om je eigen groene ruimte samen te stellen of wil je graag een onderdompeling in de rijke symboliek van de Brusselse begraafplaatsen? Je ontdekt er ook hoe ambachtelijke technieken een stempel drukten op tal van gevels.

De expo is gratis en loopt van 7 september tot 21 november 2018 op de gaanderij van de Sint-Gorikshallen, Sint-Goriksplein, Brussel.

Schoolbezoeken mogelijk, maar enkel via reservatie op onze  website www.erfgoedklassen.brussels

Organisatie: Erfgoedklassen & Burgerschap, met de steun van de Directie Monumenten en Landschappen van het Brussels Hoofdstedelijk GewestAdres

Coudenbergpaleis
Place des Palais 7
1000 Ville de Bruxelles BE


Voor kinderen vanaf 8 tot 12 jaar.
8-12 Overdekte activiteit, ideaal op regendagen
Evenement voor kinderen van alle leeftijden (met ouders)

MEER INFORMATIE OVER DE INSCHRIJVINGSMOGELIJKHEDEN ONTVANGEN
Andere evenementen op deze plek "Coudenbergpaleis"

Schoolbezoek: WAOUW verrassingskoffers

Schoolbezoek: WAOUW verrassingskoffers

Dinsdag 4/09/2018 » Vrijdag 28/06/2019
Coudenbergpaleis (1000 BE)

Zin om te ontdekken? Te raden? Dingen te maken? Te lachen? Te vertellen? Ga op zoek naar de WAOUW koffers met je ouders, je broers en zussen of vrienden! Hoe gaat het in zijn werk? Per groepje v...

Meer weten
Lees ook